210 3646 955

google+ twitter facebook linkedin

Ανδρέας Ανδρουλακάκης Πλαστικός Χειρουργός


Ο Δρ. Ανδρέας Ανδρουλακάκης είναι ένας διεθνούς φήμης Πλαστικός Χειρουργός που έχει εκπαιδευθεί στη Μεγάλη Βρετανία. Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου και πέρασε τα μαθητικά του χρόνια. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών το 1984 και έκανε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής στην Αθήνα.

Στη συνέχεια έκανε ολόκληρη την ειδικότητα της Πλαστικής Χειρουργικής στην Μεγάλη Βρετανία, όπου και εργάστηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Αγγλία μέχρι το 1996. Το 1997 επέστρεψε στην Αθήνα σαν ιδιώτης Πλαστικός Χειρουργός και συνεργάστηκε και με το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 2000 μοιράζει την επαγγελματική του δραστηριότητα μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου.

Το 2014 ανέλαβε τη διεύθυνση του τμήματος Ιατρικής Αισθητικής του Palace Merano ένα από τα μεγαλύτερα medical spa στον κόσμο. Για την διασφάλιση υψηλών στάνταρ παροχής υπηρεσιών, ο ιατρός έχει δημιουργήσει ισχυρές ομάδες με εκλεκτούς συνεργάτες, πλαστικούς χειρουργούς και δερματολόγους που έχουν εκπαιδευτεί από τον ίδιο και έχουν ακριβώς την ίδια φιλοσοφία.

Η φιλοσοφία αυτή είναι ότι όλες οι ιατρικές μας πράξεις πρέπει να είναι πρώτον ασφαλείς για τον ασθενή και δεύτερον και εξίσου σημαντικό: να διασφαλίζουν το φυσικό αποτέλεσμα είτε αυτό είναι χειρουργική επέμβαση, είτε συντηρητική θεραπεία. Μαζί με την ομάδα του εξετάζουν και αντιμετωπίζουν με επιτυχία πάνω από 2000 ασθενείς το χρόνο, ανάμεσα στις 3 έδρες.

Στην επαγγελματική του δραστηριότητα ασχολείται τόσο με την Αισθητική όσο και με την Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική, έχοντας κάνει πάνω από 11.000 χειρουργεία στην καριέρα του. Σ΄ ότι αφορά στις χειρουργικές επεμβάσεις, ο κ. Ανδρουλακάκης έχει αναπτύξει με την πάροδο του χρόνου ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη Χειρουργική των Μαστών χωρίς αυτό να μειώνει την αφοσίωση του και στις υπόλοιπες επεμβάσεις σώματος και προσώπου.

Ο σημαντικότερος στόχος αυτής της χειρουργικής προσπάθειας είναι το όσο δυνατόν καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα με τις μικρότερες δυνατόν τομές. Η Επανορθωτική του Μαστού μετά από μαστεκτομή, θεωρεί ο κ. Ανδρουλακάκης ότι, είναι από τις σημαντικότερες προσφορές της επιστήμης και αποτελεί για εκείνον μια ιδιαίτερη και διαρκή πρόκληση.

Το ποσοστό ικανοποίησης των ασθενών ξεπερνά διαρκώς το 95%.Το ποσοστό των μετεγχειρητικών φλεγμονών είναι σταθερά μικρότερο του 0,1%.

Το μεγαλύτερο κομμάτι της μη χειρουργικής δραστηριότητας του είναι οι παρεμβάσεις στο πρόσωπο και στο σώμα. Από αυτό που ονομάζεται περιποίηση του δέρματος (Skin Conditioning) μέχρι τις πιο παρεμβατικές θεραπείες για τη βελτίωση των δομών του προσώπου και του σώματος.

Θεραπείες ρουτίνας είναι η εφαρμογή Βοτουλινικής Τοξίνης σε προχωρημένο επίπεδο, τα ενέσιμα με Υαλουρονικό Οξύ και Πολυγαλακτικό Οξύ, μέχρι του ανώτατου τεχνικού επιπέδου του λεγόμενου υγρού lifting (liquid lift), οι θεραπείες με Lasers όπως Fraxel, V-beam, Alexandrite, τα peelings(ήπια μέχρι και έντονα), οι θεραπείες με υπέρηχους HIFU, με ραδιοσυχνότητες RF, η εφαρμογή νημάτων (thread lift), οι μεσοθεραπείες προσώπου και σώματος, οι σκληροθεραπείες για μικρές φλέβες και η αντιμετώπιση του τοπικού πάχους και των ραγάδων, με συντηρητικές μεθόδους όπως HIFU, ενέσιμα, Celfina, EMSculpt.

Σήμερα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε και τις πιο σύγχρονες εγκεκριμένες θεραπείες αντιγήρανσης προσώπου, ανάπλασης μαλλιών και διόρθωσης ουλών με την χρήση PRP από το ίδιο το αίμα του, βλαστοκυττάρων, ινοβλαστών, και αυξητικών παραγόντων από τον ίδιο τον οργανισμό μας. (Αυτόλογες θεραπείες).Κατά την άποψη του γιατρού το μέλλον της ιατρικής γενικότερα θα βασισθεί κατά πολύ σε αυτές τις αυτόλογες θεραπείες.

Κάθε χρόνο συμμετέχει στα καλύτερα συνέδρια και σεμινάρια Πλαστικής Χειρουργικής στον κόσμο, ανταλλάσσοντας ιδέες και εφαρμόζοντας τις τελευταίες τεχνικές εξελίξεις και στο χώρο του. Εκπαιδεύει γιατρούς, νοσηλεύτριες και αισθητικούς στο αντικείμενό του, συμμετέχει σε προγράμματα στην τηλεόραση με ιατρικό περιεχόμενο και δημοσιεύει εργασίες στον επιστημονικό αλλά και καθημερινό τύπο.

Ο Δρ. Α. Ανδρουλακάκης είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο των Ειδικών Πλαστικών Χειρουργών της Μεγάλης Βρετανίας, είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών όπως και του Ιατρικού Συλλόγου Bolzano Ιταλίας και της Ελληνικής εταιρείας Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής, καθώς και πολλών άλλων, κυρίως ιατρικών εταιρειών.

Μιλάει 4 γλώσσες, Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Ο ιατρός πιστεύει πολύ στην ολιστική προσέγγιση του ασθενούς που επιζητάει την αντιγήρανση. Θεωρεί δηλαδή ότι σημαντικό ρόλο για την κατάσταση της υγείας μας και κατά συνέπεια της εμφάνισης μας έχει ο τρόπος ζωής, πάνω φυσικά στα γονίδια που έχουμε κληρονομήσει από τους γονείς μας. Σε αυτά τα πλαίσια συνεργάζεται με ειδικούς ιατρούς επιστήμονες που ασχολούνται με τη διατροφή, την ορμονική κατάσταση και τη σωματική άσκηση.

Κάντε την ερώτησή σας

Ονοματεπώνυμο *

Email *

Ερώτηση

*Υποχρεωτικά πεδία