210 3646 955

google+ twitter facebook linkedin

Liposonix

LIPOSONIXΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ LIPOSONIX

Το Liposonix αποτελεί μία μέθοδο για την διαμόρφωση του περιγράμματος του σώματος η οποία αντιμετωπίζει το τοπικο παχος. Είναι γνωστή και ως «Λιποαναρροφηση χωρις νυστερι» και αποτελεί μία εγκεκριμένη (2011) τεχνική από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων ( FDA ). Πρόκειται για μία μέθοδο που χρησιμοποιεί μια τεχνολογία υπερήχων υψηλής έντασης και εστίασης, της οποίας η θερμική δράση καταστρέφει το στοχευμένο λίπος. Η μέθοδος είναι αναίμακτη, ανώδυνη και κυρίως μη επεμβατική.

To Liposonix απευθύνεται σε όλους όσους βρίσκονται κοντά στο επιθυμητό τους βάρος και αντιμετωπίζουν προβλήματα με τοπικο παχος σε ορισμένα σημεία του σώματος, το οποίο πιθανώς να αντιστέκεται στην διατροφή και την άσκηση. Πραγματοποιείται στο πλαίσιο μίας μόνο συνεδρίας και τα αποτελέσματα είναι εμφανή σε 12 περίπου εβδομάδες.


ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ LIPOSONIX

Το Liposonix αφορά άντρες και γυναίκες. Μπορείτε να στραφείτε στην μέθοδο αυτή αν:

 • Βρίσκεστε κοντά στο επιθυμητό σας βάρος.
 • Έχετε τοπική εναπόθεση λίπους σε κάποιο σημείο του σώματος σας.
 • Δεν είστε διατεθειμένος να προχωρήσετε σε χειρουργικού τύπου λιποαναρροφηση, επιθυμείτε δηλαδή μία λιποαναρροφηση χωρις νυστερι.
 • Θέλετε να βελτιώσετε το περίγραμμα του σώματός σας.
 • Σας ικανοποιεί η προοπτική να φοράτε ένα μέγεθος μικρότερο.
 • Έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες.
 • Είστε υγιής και δεν πάσχετε από κάποια σοβαρή πάθηση.

Δεν είστε κατάλληλο άτομο αν ο δείκτης μάζας σώματός σας (BMI) ξεπερνά το 30 και το τοπικο παχος ξεπερνά τα 2,5 εκατοστά (τεστ «τσιμπήματος» της περιοχής). Δεν απευθύνεται δηλαδή σε άτομα παχύσαρκα ούτε απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν να χάσουν βάρος.


ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΤΟ LIPOSONIX

Το Liposonix εφαρμόζεται σε ορισμένα σημεία του σώματος όπου εντοπίζεται τοπικο παχος και από το οποίο θέλετε να απαλλαγείτε.

Οι περιοχές όπου εφαρμόζεται είναι:

 • Γύρω από τον ομφαλό.
 • Στην κοιλιά.
 • Στην μέση.
 • Στα πλευρά.
 • Στους γλουτούς.
 • Στα γόνατα.
 • Στο άνω τμήμα του χεριού (από τον ώμο έως τον αγκώνα).

LIPOSONIX ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Το Liposonix προσφέρει μία σειρά πλεονεκτημάτων:

 • Δεν είναι χειρουργική μέθοδος.
 • Δεν απαιτεί αναισθησία.
 • Εστιάζει κατευθείαν στα προβληματικά σημεία.
 • Δεν επιδρά στον περιβάλλοντα ιστό.
 • Είναι μία γρήγορη θεραπεία.
 • Αντιμετωπίζει μεγάλες περιοχές.
 • Είναι ανώδυνη.
 • Πραγματοποιείται στην διάρκεια μίας συνεδρίας της μίας ώρας.
 • Είναι μία λιποαναρροφηση χωρις νυστερι.
 • Απαιτεί ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας επιτρέποντας την άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες.
 • Συσφίγγει την επιδερμίδα.

Το μειονέκτημα της θεραπείας είναι ότι η μείωση του λίπους που μπορεί να επιτύχει, είναι περιορισμένη.


LIPOSONIX ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

Το Liposonix πραγματοποιείται χωρίς την χρήση αναισθησίας καθώς πρόκειται για μία «λιποαναρροφηση χωρις νυστερι». Για να νιώθετε άνετα κατά την διαδικασία ο πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιεί ένα εργαλείο ψεκασμού για την περίπτωση που η θερμότητα γίνει ενοχλητική. Οι περισσότεροι ασθενείς δε νιώθουν καθόλου πόνο παρά μόνο μία ήπια δυσφορία. Καθώς ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική ανοχή στον πόνο ο γιατρός σας μπορεί να σας χορηγήσει αναλγητικά φάρμακα ή κάποιο σκεύασμα για την καταπολέμηση του άγχους, μισή ώρα πριν από την θεραπεία.


ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ LIPOSONIX

Πριν από την θεραπεία ο πλαστικός χειρουργός θα μαρκάρει την περιοχή που πρόκειται να αντιμετωπιστεί. Μόλις ξεκινήσει η διαδικασία, ο πλαστικός χειρουργός θα εφαρμόσει στην περιοχή που θα αντιμετωπιστεί το Liposonix. Πρόκειται για μία χειροκίνητη συσκευή με μία κεφαλή υπερήχων και έναν προσαρμοσμένο εργαλείο ψεκασμού, προκειμένου να εξασφαλιστεί η άνεση του ασθενούς. Κατά την διάρκεια της θεραπείας μπορεί να νιώσετε μυρμήγκιασμα, κνησμό, αίσθηση καύσου ή ψυχρότητας, σε ήπιο βαθμό.

Η ενέργεια των υπερήχων δρα υποδόρια, εστιάζοντας στα στρώματα του λίπους συγκεκριμένου βάθους, χωρίς να καταστρέφει τον περιβάλλοντα ιστό. Στοχεύοντας κατευθείαν στα λιποκύτταρα, προκαλεί θερμική βλάβη στις κυτταρικές μεμβράνες που τα περιβάλλουν απελευθερώνοντας έτσι το περιεχόμενο των λιποκυττάρων , μεγαλύτερο μέρος του οποίου θα απορροφηθεί σταδιακά από τον οργανισμό.


LIPOSONIX ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Η θεραπεία πραγματοποιείται σε συνεδρίες όπου η διαδικασία διαρκεί μια ώρα. Η κάθε θεραπεία είναι εξατομικευμένη και διαμορφώνεται σύμφωνα με τον βαθμό και την περιοχή του προβλήματος. Ενώ η θεραπεία αποτελεί μία μονή θεραπεία και πραγματοποιείται σε πολύ σύντομο χρόνο, τα αποτελέσματα είναι ορατά με την πάροδο του χρόνου. Θα πρέπει να επιδείξετε υπομονή και να αναμένετε ρεαλιστικά αποτελέσματα.


LIPOSONIX ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το Liposonix είναι ελάχιστες. Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες της θεραπείας περιλαμβάνουν πόνο, πρήξιμο, ερυθρότητα και μώλωπες και υποχωρούν από μόνες τους, σε διαφορετικό χρόνο η καθεμία, αλλά το αργότερο σε δύο εβδομάδες.


LIPOSONIX ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Μετά την θεραπεία του Liposonix ορισμένοι ασθενείς εμφανίζουν κάποια ερυθρότητα στην περιοχή που αντιμετωπίστηκε. Ακόμα είναι πιθανό να δημιουργηθεί πρήξιμο και μώλωπες. Η ερυθρότητα θα υποχωρήσει από μόνη της μετά από μερικές ώρες. Το οίδημα συνήθως υποχωρεί μέσα σε λίγες ημέρες. Υπάρχουν ειδικά ενδύματα πίεσης τα οποία βοηθούν στο να μειωθεί το πρήξιμο πιο σύντομα και τα οποία συστήνουμε να φοράτε τις δύο πρώτες μέρες για να νιώθετε μεγαλύτερη άνεση.

Οι μώλωπες από το Liposonix μπορεί να χρειαστούν έως και 2 εβδομάδες για να υποχωρήσουν. Συστήνεται η λήψη φυτικών συμπληρωμάτων Arnica, προληπτικά 3 ημέρες πριν το liposonix και δύο ημέρες έπειτα, καθώς βοηθούν στην μείωση του οιδήματος και των μωλώπων. Κατά τα άλλα δεν υπάρχει κανένας περιορισμός και μπορείτε να επιστρέψτε στην εργασία και στις καθημερινές σας δραστηριότητές από την επόμενη κιόλας μέρα, ενώ σε 5 ημέρες θα μπορείτε να ασκηθείτε κανονικά.


LIPOSONIX ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα αποτελέσματα από το Liposonix είναι ορατά σε 2-2,5 μήνες από την συνεδρία. Η περίμετρος του σημείου στο οποίο εφαρμόστηκε το Liposonix θα είναι μικρότερη κατά ένα περίπου μέγεθος, συνεπώς το περίγραμμά σας θα βελτιωθεί αισθητά και το τοπικο παχος θα μειωθεί κατά κάποια εκατοστά. Η διάρκεια των αποτελεσμάτων είναι μόνιμη καθώς το Liposonix επιδρά στα λιποκύτταρα και τα καταστρέφει.

Τα λιποκύτταρα δεν αναγεννούνται ξανά. Συστήνεται να ακολουθήσετε μία σωστή διατροφή και να βάλετε την άσκηση στην ζωή σας για λόγους υγείας και ποιοτικής διαβίωσης. Ακόμα θα πρέπει να προσέξετε να μην πάρετε βάρος άνω των 3-5 κιλών καθώς μπορεί να έρθετε αντιμέτωποι με εκ νέου τοπικο παχος, δηλαδή με μια νέα εναπόθεση λίπους σε άλλα σημεία του σώματος.


LIPOSONIX ΚΟΣΤΟΣ

Το κόστος της κάθε θεραπείας Liposonix συνήθως σχετίζεται με την έκταση της περιοχής που αντιμετωπίζεται. Συγκεκριμένα η χρέωση γίνεται με βάση το κάθε τετραγωνικό εκατοστό της περιοχής του σώματος που θα αντιμετωπιστεί με το Liposonix. Κάθε τετραγωνικό εκατοστό αντιμετωπίζεται 3 φορές με ένταση 60 Joules. Ο αριθμός των επαναλήψεων ποικίλλει ανάλογα με την εμπειρία και την ικανότητα του πλαστικού χειρουργού.

Παρ’ όλα αυτά αρκετοί γιατροί επιλέγουν μία σταθερή χρέωση για τις θεραπείες liposonix. Άλλοι παράγοντες που διαμορφώνουν το κόστος είναι η πείρα του γιατρού. Τέλος θα πρέπει στο κόστος να συμπεριλάβετε και τις συνταγογραφούμενες αλοιφές, φάρμακα που θα χρησιμοποιήσετε προληπτικά και κατά την αποθεραπεία αλλά και του ειδικού ενδύματος πίεσης, αν επιλέξετε να το χρησιμοποιήσετε./p>