210 3646 955

google+ twitter facebook linkedin

ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ PRPΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ PRP

Η αυτολογη μεσοθεραπεια PRP, γνωστή στο εξωτερικό και ως «Θεραπεία Βαμπίρ», είναι μία ενέσιμη θεραπεία κατά την οποία γίνεται αιμοληψία από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, κατόπιν ειδικής επεξεργασίας λαμβάνεται το πλάσμα του, υψηλά εμπλουτισμένο σε αιμοπετάλια και εγχέεται ενέσιμα στο δέρμα του. Η αυτολογη μεσοθεραπεια PRP πραγματοποιείται συνήθως στο πρόσωπο ή άλλα σημεία που παρουσιάζουν χαλάρωση, και οι ενέσεις στοχεύουν στο μεσαίο στρώμα του δέρματος, το χόριο γι’αυτό και ονομάζεται μεσοθεραπεια.

Η θεραπεία PRP λειτουργεί σε αρμονία με τον οργανισμό και απαλύνει με φυσικό τρόπο τις λεπτές γραμμές του προσώπου. Το αποτέλεσμα είναι μια εξαιρετικά λεία επιδερμίδα και μία νεανική εμφάνιση. Η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP είναι μία μέθοδος που απαιτεί έναν αριθμό συνεδριών για να ολοκληρωθεί η θεραπεία και τα αποτελέσματά της διαρκούν έναν χρόνο.


ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Η ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ PRP

Τα σημεία του σώματος στα οποία συνηθέστερα εφαρμόζεται η αυτολογη μεσοθεραπεια PRP είναι:

 • το ντεκολτέ
 • τα χέρια
 • ο λαιμός
 • τα μάγουλα
 • το σαγόνι
 • η περιοχή γύρω από το στόμα
 • το πρόσωπο ως σύνολο
 • κ.α.

Η αυτολογη μεσοθεραπεια PRP ενδείκνυται ακόμα και για τα πολύ ευαίσθητα σημεία όπως είναι η περιοχή γύρω από τα μάτια.


ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ PRP ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Το κύριο πλεονέκτημα με την αυτολογη μεσοθεραπεια PRP είναι ότι χρησιμοποιείται το ίδιο το αίμα του ατόμου επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος αλλεργικής ή ανοσολογικής αντίδρασης όπως συμβαίνει με άλλες ενέσιμες θεραπείες. Επιπλέον:

 • Έχει χαμηλό ποσοστό επιπλοκών και λίγες παρενέργειες.
 • Η εφαρμογή του PRP είναι εύκολη και ασφαλής.
 • Έχει άμεσα αποτελέσματα.
 • Απαιτεί λίγες μόνο επισκέψεις.
 • Τα αποτελέσματα διαρκούν έναν χρόνο.
 • Βελτιώνει τον τόνο την επιδερμίδας.
 • Αναζωογονεί το δέρμα, δίνοντάς του όψη και υφή νεανική.
 • Απαιτεί ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας επιτρέποντας την άμεση επιστροφή στις καθημερνές δραστηριότητες.
 • Συσφίγγει την επιδερμίδα.

Η αυτολογη μεσοθεραπεια είναι αποτελεσματική και για την θεραπεία της τριχόπτωσης. Ένα από τα μειονεκτήματα στην αυτολογη μεσοθεραπεια PRP είναι ότι τα αποτελέσματα της θεραπείας δεν είναι μόνιμα.


ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ PRP

Καλύτεροι υποψήφιοι για την αυτολογη μεσοθεραπεια είναι τα άτομα με καλή ποιότητα του δέρματος, μέτρια χαλάρωση και ελαφρά σημάδια γήρανσης του δέρματος. Δεν είστε καλός υποψήφιος αν συντρέχουν ορισμένες ιατρικές καταστάσεις όπως η ύπαρξη ενεργών δερματικών παθήσεων, η λήψη αντιπηκτικών ή τυχόν αιματολογικές διαταραχές. Πριν από την αυτολογη μεσοθεραπεια θα πρέπει να ενημερώσετε τον ιατρό σας σχετικά με το ιστορικό σας και τις φαρμακευτικές αγωγές που ακολουθείτε.


ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ PRP ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

Για την αυτολογη μεσοθεραπεια PRP δεν απαιτείται αναισθησία. Γίνεται μία απλή εφαρμογή αναισθητικής κρέμας τοπικά στην περιοχή που πρόκειται να αντιμετωπιστεί. Κατά την διάρκεια της θεραπείας το περισσότερο που μπορεί να νιώσετε είναι μια ελαφρά στιγμιαία ενόχληση.


ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ PRP

Αρχικά πραγματοποιείται αιμοληψία και το αίμα υφίσταται ειδική επεξεργασία. Είναι γνωστό πως τo αίμα περιέχει αιμοπετάλια, τα οποία βοηθούν στην πήξη του αίματος και στην επούλωση των πληγών αλλά και αυξητικούς παράγοντες (πλάσμα), που είναι υπεύθυνοι για την αποκατάσταση και την θεραπεία του δέρματος και των ιστών όταν αυτοί τραυματιστούν.

Η αυτολογη μεσοθεραπεια PRP αξιοποιεί λοιπόν αυτές τις επανορθωτικές ιδιότητες και τους αυξητικούς παράγοντες του αίματος. Ο πλαστικός χειρουργός εγχέει το επεξεργασμένο αυτόλογο πλάσμα στο δέρμα της προβληματική περιοχής. Έτσι, ενεργοποιεί τους φυσικούς μηχανισμούς ανάπλασης των ιστών(ινοβλάστες), ενώ ταυτόχρονα προκαλεί την ανάπτυξη νέου κολλαγόνου.

Το κολλαγόνο χαρίζει ελαστικότητα και όγκο στο δέρμα. Η εφαρμογή του αυτόλογου πλάσματος πραγματοποιείται με βελόνα. Με την διαδικασία αυτή ενεργοποιούνται οι φυσικές διεργασίες επούλωσης του οργανισμού, ενώ με την επιτάχυνση της παραγωγής του κολλαγόνου, μόλις η αποθεραπεία ολοκληρωθεί, το δέρμα είναι νεανικό και λείο.


ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ PRP ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Η αυτολογη μεσοθεραπεια πραγματοποιείται σε συνεδρίες όπου η διαδικασία διαρκεί 60-90 λεπτά. Ο συνολικός χρόνος εξαρτάται από την έκταση των περιοχών που αντιμετωπίζονται. Η απόσταση μεταξύ των συνεδριών μπορεί να είναι από 4-6 εβδομάδες στην αρχή ενώ η ολοκλήρωση της θεραπείας έχει διάρκεια κάποιους μήνες, αναλόγως τον αριθμό των καθορισμένων συνεδριών. Συνήθως 3-4 θεραπείες είναι αρκετές.

Παρ’ όλα αυτά ο αριθμός όπως και το μήκος των συνεδριών μπορεί να ποικίλουν από άτομο σε άτομο, καθώς διαφέρουν και ανάγκες του κάθε δέρματος. Τα αποτελέσματα από την αυτολογη μεσοθεραπεια διαρκούν έναν χρόνο και μετά χρειάζεται επανάληψη της διαδικασίας για τη διατήρηση του αποτελέσματος.


ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ PRP ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

 • Πόνος.
 • Ερεθισμός.
 • Μόλυνση.

Η μόλυνση προλαμβάνεται με την αποστείρωση της περιοχής που θα γίνει η εφαρμογή. Ο πόνος αντιμετωπίζεται με τη χρήση αναισθητικής κρέμας και παυσίπονα. Ο ερεθισμός θα υποχωρήσει από μόνος του μετά από λίγες ώρες ή μέρες. Αν οποιοδήποτε από τα παραπάνω συμπτώματα επιμένει ή σας ανησυχεί θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον πλαστικό σας χειρουργό.


ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ PRP ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Μετά την αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP πιθανώς να νιώθετε ευαισθησία στην περιοχή που αντιμετωπίστηκε και να υπάρχει ένα ελαφρύ πρήξιμο. Μετά την θεραπεία θα πρέπει να πιείτε άφθονο νερό, να διατρέφεστε σωστά και να τηρείται την αγωγή φροντίδας του δέρματος σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Κατά τα άλλα δεν υπάρχει κανένας περιορισμός και μπορείτε να επιστρέψτε στην εργασία και στις δραστηριότητές σας την ίδια κιόλας μέρα.


ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ PRP ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα αποτελέσματα από την αυτολογη μεσοθεραπεια PRP είναι ορατά αμέσως μετά την θεραπεία. Θα παρατηρήσετε ότι οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες έχουν μαλακώσει ενώ οι περιοχές που παρουσιάζουν αυλακώσεις θα φαίνονται πιο γεμάτες και ομαλές. Ωστόσο, το υλικό που έχει εγχυθεί σταδιακά θα απορροφηθεί από τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος ώστε να διεγείρει τους ινοβλάστες και να προκαλέσει την ανάπτυξη του κολλαγόνου.

Τα τελικά αποτελέσματα λοιπόν εμφανίζονται μετά από κάποιον αριθμό συνεδριών και ποικίλουν ανάλογα με το κάθε άτομο. Συνήθως σε διάρκεια 3 εβδομάδων μπορεί κανείς να παρατηρήσει την αισθητή βελτίωση του τόνου και της υφής του δέρματος. Με κάθε συνεδρία τα αποτελέσματα βελτιώνονται και μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας και το πέρας λίγων μηνών το δέρμα είναι αναζωογονημένο, πιο υγειές και λείο.

Τα αποτελέσματα διαρκούν 1 χρόνο αλλά με επαναληπτικές διαδικασίες μπορείτε να κρατήσετε το πρόσωπό σας σε άριστη κατάσταση. Τέλος, τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία και την γενική κατάσταση της υγείας του ασθενούς.