210 3646 955

google+ twitter facebook linkedin

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ: ΚΑΦΕΪΝΗ-ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ-ΒΙΤΑΜΙΝΕΣΤα συμπτώματα της γήρανσης, οι ρυτίδες, οι αυλακώσεις, οι γραμμές και η χαλάρωση, είτε αφορούν το πρόσωπο είτε αφορούν το σώμα, είναι γεγονότα με τα οποία θα έρθουν αντιμέτωποι όλοι οι άνθρωποι. Στις μέρες μας όμως είναι αναστρέψιμα καθώς υπάρχουν μέθοδοι που μπορούν χωρίς χειρουργείο, εύκολα και γρήγορα να αναδιαμορφώσουν το δέρμα ώστε αυτό να είναι ξανά λείο, σφιχτό και λαμπερό.

Μία από τις πιο άμεσες και ασφαλείς θεραπείες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ρυτίδων είναι η μεσοθεραπεια λόγω της βαθιάς θρέψης που προσφέρει. Ακόμα η μεσοθεραπεια προσφέρει ένα πλήθος βελτιώσεων στο πρόσωπο και το σώμα, αναλόγως το είδος και τα συστατικά που χρησιμοποιεί και το σημείο του σώματος που εφαρμόζεται.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η μεσοθεραπεια είναι μια μέθοδος κατά την οποία χορηγούνται με ενέσεις διάφορες δραστικές ουσίες στο δέρμα για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων της γήρανσης. Ονομάζεται μεσοθεραπεια γιατί οι ενέσεις στοχεύουν στο μεσαίο στρώμα του δέρματος, το χόριο. Το χόριο είναι το τμήμα εκείνο του δέρματος που είναι υπεύθυνο για την θρέψη και τη στήριξη του και εκεί πραγματοποιείται η πιο βασική του λειτουργία, η παραγωγή του κολλαγόνου απ’ τους ινοβλάστες.

Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται στην μεσοθεραπεία ποικίλλουν. Οι συνηθέστερες μορφές είναι: Η μεσοθεραπεια με υαλουρονικο οξυ που προσφέρει ενυδάτωση, η μεσοθεραπεια με καφεΐνη που αντιμετωπίζει την κυτταρίτιδα και η μεσοθεραπεια με βιταμινες που δίνει λάμψη.


ΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η μεσοθεραπεια αντιμετωπίζει:

 • Τις ρυτίδες.
 • Τις λεπτές γραμμές έκφρασης του προσώπου.
 • Τις αυλακώσεις.
 • Τις ουλές από ακμή.
 • Τα σημάδια.
 • Τις λεπτές ρυτίδες και γραμμές γύρω από τα μάτια.
 • Την χαλάρωση του δέρματος.
 • Την ελλιπή ενυδάτωση.
 • Την κυτταρίτιδα.

ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Η ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η μεσοθεραπεια εφαρμόζεται οπουδήποτε στον λαιμό και το πρόσωπο, ακόμα και στα ευαίσθητα σημεία γύρω από τα μάτια, και οπουδήποτε σχεδόν στο σώμα και κυρίως στους γλουτούς, την κοιλιά και τους μηρούς (για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους).


ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Η μεσοθεραπεια στις διάφορες μορφές της προσφέρει μία σειρά πλεονεκτημάτων ανάλογα τις ουσίες που χρησιμοποιούμε όπως:

 • Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την κυτταρίτιδα. Η κυτταρίτιδα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με άλλες θεραπείες όπως πχ η λιποαναρρόφηση. Με την μεσοθεραπεια η εμφάνιση της κυτταρίτιδας βελτιώνεται σημαντικά.
 • Έχει πολλές διαφορετικές πιθανές χρήσεις. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απώλεια τοπικού πάχους, για την γλυπτική του σώματος, για την μείωση των ρυτίδων και την εξομάλυνση των λεπτών γραμμών, για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης ή ακόμα και για την θεραπεία της τριχόπτωσης (αλωπεκίας).
 • Έχει άμεσα αποτελέσματα.
 • Δεν είναι επεμβατική μέθοδος.
 • Απαιτεί ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας επιτρέποντας στο άτομο την άμεση επιστροφή του στις καθημερνές δραστηριότητες και την εργασία του.
 • Η εφαρμογή της είναι εύκολη και ασφαλής.
 • Είναι ανώδυνη μέθοδος, αλλά ακόμα κι αν έχετε μικρή ανοχή στον πόνο ή την ενόχληση η μεσοθεραπεια μπορεί να πραγματοποιηθεί με απλή αναισθητική κρέμα στο σημείο που θα αντιμετωπιστεί.
 • Στην περίπτωση που η μεσοθεραπεια γίνει για την ελάττωση του λίπους, η πιθανή μελλοντική εναπόθεση του λίπους δεν θα είναι σε αφύσικες θέσεις.
 • Είναι μία θεραπεία που μπορεί να προσαρμοστεί σε ένα οποιοδήποτε μέρος του σώματος και του προσώπου.
 • Βελτιώνει τον τόνο την επιδερμίδας.
 • Αναζωογονεί το δέρμα, δίνοντάς του όψη και υφή νεανική.
 • Συσφίγγει την επιδερμίδα.
 • Δεν συνδέεται με σοβαρές επιπλοκές.

Ένα από τα μειονεκτήματα με την μεσοθεραπεια είναι ότι τα αποτελέσματα της δεν είναι μόνιμα, διαρκούν 5-12 μήνες το περισσότερο.


ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

Το υαλουρονικο οξυ είναι ένα συστατικό που υπάρχει στον ανθρώπινο οργανισμό, στους μαλακούς ιστούς, στο δέρμα και αλλού. Για τον λόγο αυτό δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις ή άλλα προβλήματα. Εγχεόμενο στο χόριο επαναφέρει την πυκνότητα και την ελαστικότητα του δέρματος, απαλύνει τις ρυτίδες και κάνει το δέρμα πιο ομαλό διορθώνοντας έτσι το περίγραμμα του προσώπου. Η Μεσοθεραπεια με υαλουρονικο οξυ λοιπόν ενυδατώνει, συσφίγγει, τονώνει και αναπλάθει το δέρμα, δίνοντάς του μια νεανική όψη και υφή.


ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΚΑΦΕΪΝΗ

Η κυτταρίτιδα, γνωστή και ως «όψη φλοιού πορτοκαλιού» του δέρματος, επηρεάζει την πλειοψηφία των γυναικών και προκαλείται από την κακή κυκλοφορία του αίματος, απ’ την αποδυνάμωση των συνδετικών ιστών, από την λεμφική συμφόρηση και άλλες ορμονικές ανισορροπίες.

Η καφεΐνη είναι ένα αλκαλοειδές που μπορεί να βρεθεί στα καρύδια, στον καφέ, στο τσάι, στο κακάο, στα φασόλια και άλλα φυτικά προϊόντα και για τον άνθρωπο λειτουργεί ως ένα φυσικό διεγερτικό. Η καφεΐνη έχει την ιδιότητα να βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και να διεγείρει λιπώδη κύτταρα ώστε να απελευθερώσουν το λίπος, άρα δρα επιβοηθητικά στην λειτουργία του μεταβολισμού.

Η μεσοθεραπεια με καφεΐνη διορθώνει το πρόβλημα της κυτταρίτιδας καθώς βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, ενισχύει τους συνδετικούς ιστούς, και προκαλεί την διάλυση του λίπους ενώ ως φυσικό διουρητικό βοηθά στην απομάκρυνση του νερού από τα κύτταρα του λίπους με αποτέλεσμα την μείωση του μεγέθους τους.


ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ

Η μεσοθεραπεια με βιταμινες είναι η έγχυση πολυβιταμινούχων σκευάσματων και βιταμίνης c. Οι πολυβιταμίνες απορροφούνται από το δέρμα και πραγματοποιείται έτσι η βαθιά θρέψη του δέρματος. Το τελικό αποτέλεσμα είναι η μείωση των ανεπιθύμητων ρυτίδων του προσώπου, η ενυδάτωση και η σύσφιξή του.


ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

Για τη μεσοθεραπεια γίνεται μία απλή εφαρμογή αναισθητικής κρέμας τοπικά στην περιοχή που πρόκειται να αντιμετωπιστεί, όπου το μόνο που ίσως νιώσετε είναι ένα ελαφρύ τσίμπημα την στιγμή της ένεσης και υπάρχει και η επιλογής της τοπικής αναισθησίας για ασθενείς με λιγότερη ανοχή στον πόνο ή που αγχώνονται και θέλουν να εξασφαλίσουν μία πλήρως ανώδυνη θεραπεία.


ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ

Η μεσοθεραπεία πραγματοποιείται με την χρήση ένεσης η οποία έχει μια πολύ μικρή βελόνα και χρησιμοποιείται για την έγχυση του διαλύματος στο δέρμα.


ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Η μεσοθεραπεία πραγματοποιείται σε ξεχωριστές συνεδρίες. Η κάθε συνεδρία έχει διάρκεια περίπου μισή ώρα ή λιγότερο. Η διάρκεια της μεσοθεραπείας κυμαίνεται από λίγες εβδομάδες έως κάποιους μήνες και εξαρτάται από τον αριθμό των συνεδριών. Ανάλογα το σημείο του σώματος και την κατάσταση που αντιμετωπίζεται οι ενέσεις κυμαίνονται από 4-20. Η διάρκεια των αποτελεσμάτων είναι έως 12 μήνες το περισσότερο και μετά χρειάζεται επανάληψη της όλης διαδικασίας.


ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Οι πιο συχνές παρενέργειες μετά την μεσοθεραπεια είναι οι μώλωπες και πρήξιμο στο σημείο που αντιμετωπίστηκε. Ακόμα μπορεί να έχετε φαγούρα σε αυτές τις περιοχές που δεν θα διαρκέσει πάνω από μια μέρα. Για την πιο γρήγορη υποχώρηση των μωλώπων ο ιατρός θα σας συστήσει την εφαρμογή κρεμών στην περιοχή. Μην χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε κρέμα καθώς ορισμένες μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό της περιοχής.

Αν η μεσοθεραπεια αφορά στο σώμα πιθανώς να σας συσταθεί να φοράτε φαρδιά ρούχα για τις πρώτες ημέρες καθώς και να αποφύγετε την έντονη γυμναστική ή δραστηριότητα. Για να υποβληθείτε σε νέα μεσοθεραπεία θα πρέπει πρώτα το μελάνιασμα να έχει υποχωρήσει γι’ αυτό ακολουθείστε τις οδηγίες του ιατρού. Το οίδημα θα έχει περισσότερο την εικόνα μικρών εξογκωμάτων στα σημεία όπου έγιναν οι ενέσεις. Τα εξογκώματα δεν θα είναι επώδυνα στο άγγιγμα και θα υποχωρήσουν και αυτά μετά από μερικές ημέρες.

Η μεσοθεραπεία δεν συνδέεται με κάποιον σοβαρό κίνδυνο ή επιπλοκή. Αν οποιοδήποτε από τα παραπάνω συμπτώματα επιμένει ή σας ανησυχεί τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ιατρό το συντομότερο δυνατό, ώστε να εξαλειφθεί η πιθανότητα οι παρενέργειες να είναι επιβλαβείς.


ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μόνο σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις τα αποτελέσματα από την μεσοθεραπεια είναι μόνιμα. Για τη συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών τα αποτελέσματα από τη μεσοθεραπεία είναι προσωρινά. Σε γενικές γραμμές, ανάλογα με το είδος της μεσοθεραπείας, η διάρκειά τους κυμαίνεται από 5 μήνες έως 12 μήνες. Μετά την πάροδο του διαστήματος αυτού απαιτείται η επανάληψη των συνεδριών προκειμένου η περιοχή να μην επιστρέψει στην κατάσταση που ήταν πριν την μεσοθεραπεία.

Την παράταση της διατήρησης των αποτελεσμάτων βοηθά η καλή διατροφή και η τακτική άσκηση. Πάντως τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή κατά πάσα πιθανότητα μετά από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Τα τελικά αποτελέσματα από τη μεσοθεραπεια θα είναι μία λαμπερή, σφιχτή και ομαλή επιδερμίδα, χωρίς ρυτίδες και η βελτιωμένη κυκλοφορία στο δέρμα.


ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Η μεσοθεραπεία μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες αισθητικές διαδικασίες όπως είναι το χημικό peeling, το μποτοξ κ.α. για την περαιτέρω βελτίωση των αποτελεσμάτων. Ο συνδυασμός των θεραπειών δρα προληπτικά για την αποφυγή του σχηματισμού νέων γραμμών και ρυτίδων.