210 3646 955

google+ twitter facebook linkedin

AHA PEELING (LUNCHTIME PEELING) & BLUE PEELAHA PEELINGΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ AHA PEELING

Το aha peeling γνωστό και ως lunchtime ή χημικό peeling είναι μια θεραπεία αναζωογόνησης του δέρματος. Έχει γίνει γνωστό ως lunchtime peeling λόγω του ότι πραγματοποιείται τόσο γρήγορα, σε διάστημα μισής ώρας, όσο δηλαδή διαρκεί και το μεσημεριανό φαγητό. Είναι μία θεραπεία που δεν έχει ηλικιακό περιορισμό. Με την χρήση χημικού διαλύματος επιτυγχάνεται η ήπια απομάκρυνση του αλλοιωμένου κυτταρικού στρώματος που βρίσκεται πάνω από το υγιές δέρμα και η υφή της επιδερμίδας εξομαλύνεται.

Ακόμα απαλύνονται οι λεπτές ρυτίδες και οι χρωστικές ανωμαλίες, ομαλοποιούνται μερικώς οι μικρές ουλές από ακμή και αυξάνεται η φωτεινότητα του δέρματος. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα δέρμα υγιές, απαλό, σφιχτό και λαμπερό.


TO AHA PEELING ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Το lunchtime peeling μπορεί να συμβάλει στην βελτίωση της όψης:

 • Της ακμής ή των ουλών της ακμής.
 • Των λεπτών γραμμών και ρυτίδων.
 • Των φακίδων.
 • Τις δυσχρωμίες του δέρματος.
 • Του φολιδωτού δέρματος το οποίο είναι τραχύ στην υφή.
 • Των σημαδιών.
 • Του κατεστραμμένου δέρματος από τον ήλιο.

ΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ AHA PEELING

Με το lunchtime peeling δεν γίνεται να:

 • Αντιμετωπιστούν οι βαθιές γραμμές του προσώπου.
 • Διορθωθεί η υπερβολική χαλάρωση του δέρματος.
 • Αφαιρεθούν οι ευρυαγγείες.
 • Αλλάξει το μεγέθος των πόρων.
 • Καταργηθούν οι βαθιές ουλές.

ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΤΟ AHA PEELING

Η κύρια και πιο συχνή εφαρμογή του lunchtime peeling είναι στο πρόσωπο.

Άλλα σημεία όπου εφαρμόζεται με επιτυχία είναι:

 • ο λαιμός,
 • το στήθος,
 • το ντεκολτέ και
 • τα χέρια.

ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΤΟ AHA PEELING

Η διαδικσία του lunchtime peeling χωρίζεται σε τρεις φάσεις:

 1. Την προετοιμασία του δέρματος, πριν από το Peeling. Η προετοιμασία πραγματοποιείται με την χρήση κρεμών, διαλυμάτων, λοσιόν ή τζελ τοπικά πάνω στην προβληματική περιοχή, για ένα διάστημα περίπου δύο εβδομάδων.
 2. Την εφαρμογή του Peeling με AHA’S (οξέα φρούτων) στο ιατρείο από τον γιατρό.
 3. Το πρόγραμμα συντήρησης με τα κατάλληλα προϊόντα για τη διατήρηση του αποτελέσματος.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ AHA PEELING

Αμέσως μετά την εφαρμογή του Lunch-time Peeling μπορείτε να επιστρέψετε στη δουλειά και τις δραστηριότητές σας. Είναι πιθανό να νιώθετε ένα πολύ ελαφρό τράβηγμα του δέρματος και η περιοχή να εμφανίσει ένα ελαφρύ κοκκίνισμα, το οποίο όμως θα υποχωρήσει εντός λίγων λεπτών ή κάποιας ώρας.


ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ AHA PEELING

Όταν εφαρμόζεται σωστά η θεραπεία δεν υπάρχουν παρενέργειες. Αν το δέρμα σας εμφανίσει ξηροδερμία ή έχετε παρατηρήσει κάποιο εξάνθημα πριν την θεραπεία, συνίσταται να αναβάλλεται το ραντεβού με τον γιατρό σας γιατί το peeling μπορεί να εντείνει το σύμπτωμα.


ΠΩΣ ΚΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ AHA PEELING

Στο aha peeling όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται είναι φαρμακευτικά. Το κόστος είναι αρκετά φθηνότερο από την αγορά καλλυντικών προϊόντων. Το κόστος της επίσκεψης για την θεραπεία του Peeling είναι λίγο μεγαλύτερο από το κόστος μιας απλής ιατρικής επίσκεψης.


ΠΟΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ AHA PEELING

Μετά το aha peeling το δέρμα σας θα είναι εμφανώς πιο ομαλό, τα σημάδια από ακμή αν υπάρχουν θα είναι ανεπαίσθητα ή ανύπαρκτα και οι τυχόν ουλές αισθητά πιο απαλές. Θα είναι ακόμη φωτεινό και ενυδατωμένο.BLUE PEELΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ BLUE PEEL

Το Blue Peel είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος χημικού peeling. Το Blue Peel απολεπίζει το δέρμα επιτρέποντας έτσι την σύσφιξη του δέρματος, την διόρθωση των λεπτών γραμμών, την μείωση των πόρων και την αισθητή βελτίωση της κατεστραμμένης, από ορισμένους παράγοντες, επιδερμίδας.


ΤΟ BLUE PEEL ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ

 • Χρωματικές αλλοιώσεις του δέρματος (πανάδες, κηλίδες, υπερχρώσεις).
 • Λεπτές ρυτίδες, απαλές ουλές, μεγάλους πόρους.
 • Ακτινικές κερατώσεις.
 • Βλάβες ακμής.
 • Σύσφιξη δέρματος.

ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΤΟ BLUE PEEL

Όπως και το Lunch-time Peeling έτσι και το Blue Peel έχει ως κύρια και πιο συχνή εφαρμογή το πρόσωπο. Εφαρμόζεται όμως με επιτυχία και σε άλλα μέρη του σώματος όπως στον λαιμό, το στήθος και τα χέρια. Η διαδικασία λαμβάνει χώρα στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού σας.


ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ BLUE PEEL

Το blue peel εφαρμόζεται είτε σαν μονή θεραπεία είτε σε συνδυασμό με άλλες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής, όπως είναι για παράδειγμα το Face lifting. Το blue peel επιτρέπει στον πλαστικό χειρουργό να έχει τον απόλυτο έλεγχο της διαδικασίας και του βάθους της θεραπείας. Το TCA που χρησιμοποιείται στο Blue peel είναι μία βραδείας δράσης χημική ουσία που έχει την ιδιότητα, ανάλογα με τη στοιβάδα του δέρματος στην οποία έχει διεισδύσει, να δημιουργεί διαφορετικό χρωματισμό πάνω στο πρόσωπο.

Μ’ αυτόν τον τρόπο το επιθυμητό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με την ελάχιστη δόση του φαρμάκου και επομένως με τη μέγιστη ασφάλεια. Η θεραπεία διαρκεί 20 με 30 λεπτά. Μόλις τελειώσει η διαδικασία ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι του.


ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

Καθώς η θεραπεία είναι εύκολα ανεκτή με τη χρήση αναισθητικής κρέμας δεν συνηθίζεται η πραγματοποίηση πιο ισχυρής αναισθησίας. Παρ’ όλα αυτά ορισμένοι ασθενείς επιθυμούν η διαδικασία να είναι τελείως ανώδυνη. Σε αυτήν την περίπτωση προτείνουμε να γίνει το Blue Peel στο νοσοκομείο με μέθη.


ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΤΟΥ BLUE PEEL

Το blue peel είναι ένα από τα ασφαλέστερα διαθέσιμα χημικά peeling για την αναζωογόνηση του δέρματος. Ωστόσο, όπως συμβαίνει και με όλα τα φάρμακα, έτσι και το blue peel δεν είναι μια απολύτως ακριβής επιστήμη και έτσι τα αποτελέσματα είναι μερικές φορές μεταβλητά. Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι το Blue Peel, σε αντίθεση με τα peeling που κυκλοφορούν στο εμπόριο, δρα σε μία βαθύτερη στοιβάδα του δέρματος.

Η θεραπεία λοιπόν πρέπει να πραγματοποιείται από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό ή από δερματολόγο.

Οι επιπλοκές εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από δύο παράγοντες:

 1. Το βάθος του δέρματος στο οποίο θα δράσει το peeling.
 2. Τον τύπο και την χροιά του δέρματος του ασθενούς.

Οι επιπλοκές του blue peel περιλαμβάνουν:

 • Αποχρωματισμό του δέρματος.
 • Δημιουργία ουλών.
 • Παρατεταμένη θεραπεία.
 • Δυσχρωμίες του δέρματος.
 • Εμφάνιση ή υποτροπή του έρπη.
 • Αποφλοίωση (ξεφλούδισμα).

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο σωστός σχεδιασμός και ένα αυστηρό πρωτόκολλο ελαχιστοποιούν το ποσοστό των επιπλοκών.


ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ BLUE PEEL

Μετά την θεραπεία είναι φυσιολογικό να νιώθετε το δέρμα σας ξηρό και να έχετε την αίσθηση ότι «σας τραβάει». Να αναμένετε ότι η περιοχή θα «ξεφλουδίζει» σταδιακά και ίσως εμφανίσει λιγότερη ή περισσότεροι ερυθρότητα. Μετά από μια θεραπεία με Blue Peel, θα πρέπει να φροντίσετε το δέρμα σας ώστε να μεγιστοποιηθούν και να διατηρηθούν τα αποτελέσματα.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμόμαστε μετά από κάθε χημικό peeling είναι να φοράτε αντηλιακή προστασία διαρκώς με SPF 30 ή υψηλότερο. Ακόμη ο γιατρός θα σας συνταγογραφήσει ειδικές κρέμες οι οποίες μειώνουν τον κίνδυνο το αποχρωματισμού. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι δυνατή σε 4-10 ημέρες, ανάλογως και με τη φύση του προβλήματος που αντιμετωπίζεται.

Η αποθεραπεία από το Blue Peel είναι η πιο γρήγορη από οποιαδήποτε άλλη αποθεραπεία παρεμβατικής μεθόδου όπως είναι το Laser Co2, το Erbium και η χειρουργική επέμβαση.


ΠΟΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ BLUE PEEL

Τα αποτελέσματα του blue peel θα είναι εμφανή αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η αποθεραπεία, δηλαδή σε 7-10 ημέρες. Το δέρμα σας θα είναι μαλακό στην αφή, λείο, ενυδατωμένο και λαμπερό αλλά και εμφανώς πιο σφιχτό. Θα παρατηρήσετε μεγάλη διαφορά στην ένταση ουλών, πόρων και δυσχρωμιών. Το αισθητικό αποτέλεσμα διατηρείται με τη χρήση κατάλληλων προϊόντων πριν και μετά τη θεραπεία.