210 3646 955

google+ twitter facebook linkedin

ULTHERAPYΗ θεραπεία ultherapy, γνωστή και ως ulthera, αποτελεί την πιο πρόσφατη καινοτομία των τεχνολογιών ενέργειας που χρησιμοποιούνται στις κοσμητικές θεραπείες. Πρόκειται για μία τεχνολογία που χρησιμοποιεί υπερήχους ώστε να επιτύχει την συσφιξη δερματος μέσω της παραγωγής κολλαγόνου. Είναι μία διαδικασία μη επεμβατική, που δεν απαιτεί δηλαδή χειρουργείο. Δημιουργήθηκε ως μία εναλλακτική λύση στις κρατούσες θεραπείες για την συσφιξη δερματος όπως είναι το λίφτινγκ, οι ραδιοσυχνότητες και οι θεραπείες με laser.

< p>Αποτελεί μία εντελώς αναίμακτη μέθοδο που δεν παρεμβαίνει στα εσωτερικά όργανα, δεν προκαλεί τραυματισμούς, δεν προκαλεί πόνο, μόνο κάποια ενόχληση κατά την διαδικασία και δεν απαιτεί αποθεραπεία. Οι υπέρηχοι έχουν χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε όλο το φάσμα του ιατρικού τομέα για περισσότερα από 50 χρόνια και η ultherapy έχει καθιερωθεί ως ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία κατόπιν κλινικών μελετών.

Έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 350.000 θεραπείες ulthera σε όλο τον κόσμο. Το αποτέλεσμα της θεραπείας με ulthera είναι ένα λείο και σφιχτό δέρμα. Είναι ένα λίφτινγκ χωρίς το χειρουργείο.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ULTHERAPY

Η ultherapy είναι μια μη χειρουργική θεραπεία για το πρόσωπο και άλλα σημεία στο σώμα που χρησιμοποιεί υπερήχους για να ανυψώσει και να διορθώσει τον τόνο του χαλαρού δέρματος. Η ultherapy στοχεύει ειδικά στις βαθύτερες θεμελιώδης στοιβάδες των ιστών του δέρματος χωρίς να διαταράσσει την επιφάνεια αυτού. Η χρήση των υπερήχων δίνει τη δυνατότητα στον πλαστικό χειρουργό να διακρίνει τα στρώματα του δέρματος σε μία οθόνη απεικόνισης, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό ότι η ενέργεια διοχετεύεται στο σημείο όπου θα έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο.


ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΕΡΗΧΟΙ ΣΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ULTHERA

Οι υπέρηχοι στην θεραπεία ulthera εφαρμόζονται σε οποιοδήποτε σημείο του προσώπου και του σώματος όπου υπάρχουν ρυτίδες, λεπτές γραμμές και χαλάρωση.

Οι πιο συνηθισμένες περιοχές που επιλέγονται είναι:

 • το πρόσωπο
 • τα μάτια
 • το πιγούνι
 • το ντεκολτέ
 • ο λαιμός
 • το στήθος

Η ultherapy ενδείκνυται ακόμα για περιπτώσεις υπερίδρωσης καθώς έχει αποδειχτεί ότι επιδρά στους ιδρωτοποιούς αδένες της μασχάλης, μειώνοντας την παραγωγή ιδρώτα κατά 80%. Ακόμα είναι μία δραστική θεραπεία για πολλά μέρη του σώματος, όπως η κοιλιά κ.α.


ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ULTHERAPY

Η θεραπεία ulthera απευθύνεται σε άτομα που ηλικιακά βρίσκονται άνω των 30, αφού τότε εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια χαλάρωσης και ρυτίδωσης και κάτω των 65, όπου το δέρμα διατηρεί ακόμα μία σχετική ελαστικότητα. Φυσικά δεν υπάρχει απόλυτο ηλικιακό όριο καθώς οι παράγοντες που επιδρούν στο δέρμα και την γήρανσή του είναι πολύ διαφορετικοί από άνθρωπο σε άνθρωπο. Μετά από μία ηλικία όμως τα αποτελέσματα της ultherapy περιορίζονται σημαντικά οπότε είναι πιθανό να χρειαστεί να στραφεί κάποιος σε μία επεμβατική θεραπεία.


ULTHERAPY ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Η ultherapy προσφέρει μία σειρά πλεονεκτημάτων:

 • Αποτελεί μία μη χειρουργική θεραπεία.
 • Δεν απαιτεί αναισθησία.
 • Εξομαλύνει τις ρυτίδες έκφρασης.
 • Βελτιώνει τον τόνο την επιδερμίδας.
 • Αναζωογονεί το δέρμα, δίνοντάς του όψη και υφή νεανική.
 • Δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας επιτρέποντας την άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες.
 • Είναι πολύ αποτελεσματική όσο αφορά την συσφιξη δερματος.
 • Αφήνει ανέπαφη την επιφάνεια του δέρματος.
 • Δεν επιφέρει τις ανεπιθύμητες παρενέργειες και τις βλάβες που δύνανται να προκαλέσουν άλλες τεχνικές για την συσφιξη δερματος.
 • Είναι ανώδυνη.

Τα μειονεκτήματα της θεραπείας ulthera είναι ότι καλύπτει μικρές εκτάσεις δέρματος.


ULTHERAPY ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

Η θεραπεία ulthera δεν χρειάζεται αναισθησία. Κατά την ultherapy δεν θα νιώθετε πόνο, ίσως μόνο μία φευγαλέα δυσφορία από την θερμότητα σε ορισμένα σημεία. Πριν ξεκινήσει η διαδικασία κατόπιν διαβούλευσης με τον πλαστικό γιατρό σας θα μπορέσετε να καταλήξετε σε κάποια προληπτικά μέτρα ώστε να εξασφαλίσετε ότι θα νιώθετε άνετα καθ’ όλη την διάρκεια της θεραπείας ulthera. Τέτοια μέτρα περιλαμβάνουν τεχνικές χαλάρωσης, εφαρμογή κρύου αέρα στην περιοχή με ανεμιστήρα ή/και χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής.


ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ULTHERAPY

Η θεραπεία ulthera όπως αναφέραμε ήδη είναι μία μη επεμβατική μέθοδος για την συσφιξη δερματος και την αντιμετώπιση της τοπικής χαλάρωσης. Έχει προηγηθεί της διαδικασίας μία διαβούλευση με τον πλαστικό χειρουργό ώστε να αποφασίσετε την ή τις περιοχές που πρόκειται να αντιμετωπιστούν και τα αποτελέσματα που αναμένονται από την θεραπεία ulthera.

Η διαδικασία ξεκινά με τον πλαστικό χειρουργό να εφαρμόζει την συσκευή υπερήχων ulthera στην περιοχή που θα αντιμετωπιστεί. Ο πλαστικός στοχεύει στις κατώτερες στοιβάδες της επιδερμίδες, δηλαδή στο χόριο, το SMAS και το μυώδες πλάτυσμα, όπου οι υπερηχητικοί παλμοί παράγουν θερμότητα συστέλλοντας τους ιστούς της περιοχής.

Η ulthera επιτρέπει μεγάλη ακρίβεια τόσο στον έλεγχο της ποσότητας ενέργειας που διοχετεύεται στην περιοχή όσο και στην στόχευση του επιθυμητού βάθους ώστε να μην προκληθούν τραυματισμοί στις ανώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας. Ταυτόχρονα η θερμότητα ενεργοποιεί τους μηχανισμούς αναδόμησης του οργανισμού αυξάνοντας την παραγωγή του κολλαγόνου. Όταν η θεραπεία ολοκληρωθεί μπορείτε να επιστρέψετε χωρίς περιορισμό στις δραστηριότητές σας.


ULTHERAPY ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Η ulthera δεν σχετίζεται με κανέναν μείζονα κίνδυνο. Πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες με τις οποίες μπορεί να έρθετε αντιμέτωποι είναι:

 • Ήπια ερυθρότητα.
 • Πρήξιμο.
 • Μούδιασμα στο αυτί ή το κάτω χείλος.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι προσωρινές και ειδικά το μούδιασμα είναι σπάνιο. Η επιλογή ενός έμπειρου πλαστικού χειρουργού ο οποίος είναι εξοικειωμένος με την ανατομία του προσώπου και του λαιμού θα είναι σε θέση να σας προσφέρει μία καλή θεραπεία χωρίς παρενέργειες, ενώ θα αποφύγει να τραυματίσει τα νεύρα στην περιοχή που αντιμετωπίζει.


ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ULTHERA

Το δέρμα μπορεί να εμφανίσει ερυθρότητα η οποία θα υποχωρήσει εντός λίγων ωρών. Ορισμένοι ασθενείς παρουσιάζουν ελαφρό οίδημα, μούδιασμα ή ευαισθησία κατά το άγγιγμα, αλλά όλες οι παρενέργειες είναι προσωρινού χαρακτήρα.


ULTHERAPY ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα αποτελέσματα από την ultherapy είναι ένα νεανικό και σφιχτό δέρμα. Είναι ορατά μετά τις πρώτες συνεδρίες και βελτιώνονται μετά από κάθε συνεδρία όλο και περισσότερο με τα τελικά αποτελέσματα να είναι εμφανή μετά από 2-3 μήνες, δηλαδή μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας. Δεν είναι μόνιμα καθώς η διαδικασία της γήρανσης συνεχίζει την πορεία της. Εξαρτάται λοιπόν από την γενετική προδιάθεση και από το πόσο κανείς περιποιείται και φροντίζει το δέρμα του. Οι θεραπείες συντήρησης ulthera βοηθούν στην διατήρηση των αποτελεσμάτων για μεγαλύτερο διάστημα.


ULTHERAPY ΚΟΣΤΟΣ

Το κόστος της κάθε θεραπείας ποικίλλει ανάλογα με την εμπειρία και την ικανότητα του πλαστικού χειρουργού, ενώ εξαρτάται και από τον αριθμό των περιοχών που πρόκειται να αντιμετωπίσετε με ultherapy. Κατά κύριο λόγο το κόστος της θεραπείας ulthera εξαρτάται από τους παλμούς των υπερήχων που χρησιμοποιούνται κατά την διάρκεια της θεραπείας.

Συνήθως οι περιοχές δίδονται σαν πακέτο θεραπείας είναι:

 • Το πλήρες πρόσωπο.
 • Το πιγούνι μαζί με το λαιμό.
 • Το άνω μέρος του προσώπου.

Ορισμένοι γιατροί μπορούν να προβούν σε κάποια προσφορά στην περίπτωση αυτή αλλά να έχετε υπόψη ότι όσο μεγαλύτερη η έκταση της περιοχής τόσοι περισσότεροι παλμοί υπερήχων αλλά και χρόνος χρειάζονται για την αντιμετώπισή της και κατά συνέπεια το κόστος ulthera αυξάνεται. Το άνω μέρος του προσώπου είναι συνήθως αρκετά φθηνότερο από το κάτω μέρος, καθώς απαιτεί λιγότερους παλμούς υπερήχων ulthera.

Κατά τη σύγκριση λοιπόν των τιμών βεβαιωθείτε ότι συγκρίνετε την ίδια διαδικασία και να είστε προσεκτικοί με τις προσφορές χαμηλού κόστους γιατί είναι πιθανό το κόστος αυτό να αναφέρεται σε περιορισμένους παλμούς γεγονός που ίσως να μην διευκρινίζεται.