210 3646 955

google+ twitter facebook linkedin

ΥΠΟΔΕΡΜΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ (LPG)ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

Με τον όρο κυτταρίτιδα περιγράφουμε την εικόνα του δέρματος όταν σε αυτή παρουσιάζονται επιφανειακές εμβυθίσεις (δέρμα με όψη φλοιού πορτοκαλιού). Στην πραγματικότητα τα επιφανειακά λιποκύτταρα είναι διογκωμένα και η ελαστικότητα του συνδετικού ιστού ελαττωμένη με αποτέλεσμα την προαναφερθείσα εικόνα.


ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

Είναι ευρέως γνωστό ότι η κυτταρίτιδα οφείλεται σε ορισμένα γονιδιακά χαρακτηριστικά, που ειδικά στις μεσογειακές γυναίκες είναι ιδιαίτερα αυξημένα, με το ποσοστό να ξεπερνά το 80%. Βεβαίως εκτός από τα γονίδια σημαντικό ρόλο για την ένταση της κυτταρίτιδας διαδραματίζουν παράγοντες όπως η κακή διατροφή, η ανεπαρκής πρόσληψη νερού, η έλλειψη σωματικής άσκησης αλλά και η ορμονική κατάσταση μίας γυναίκας.


ΑΙΤΙΑ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ

Όταν λόγω διαφόρων παραγόντων τα στρώματα του λίπους που βρίσκονται στην επιφάνεια δεν αιματώνονται επαρκώς και ανάμεσα στα λιποκύτταρα σχηματίζεται οίδημα. Όταν το οίδημα αυτό απουσιάζει, αλλά και πάλι υπάρχει η όψη φλοιού πορτοκαλιού, τότε πρόκειται για μία ψευδή κυτταρίτιδα όπου η μεγάλη χαλάρωση του δέρματος δίνει την εικόνα της ανώμαλης επιφάνειας αυτού. Είναι σημαντικό πριν στραφείτε στην οποιαδήποτε θεραπεία ο ειδικός που θα σας εξετάσει να διακρίνει την περίπτωση ώστε να ακολουθηθεί και η αποτελεσματικότερη θεραπεία.


ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ

Για να επιτύχετε μείωση της όψης φλοιού πορτοκαλιού, δηλαδή της κυτταρίτιδας μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω:

 • Σωστή διατροφή. Ακολουθώντας μία υγιεινή διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά και αποφεύγοντας τις τροφές με υψηλά λιπαρά ή κατεργασμένη ζάχαρη όπως είναι τα γλυκά, τα ανθρακούχα και τους καφέδες.
 • Πρόσληψη νερού. Η ενδεδειγμένη ποσότητα είναι 1,5 με 2 λίτρα την ημέρα, που αντιστοιχεί σε 8-10 ποτήρια νερό ανά ημέρα ή σε τρία μικρά μπουκαλάκια.
 • Σωματική δραστηριότητα και συστηματική σωματική άσκηση. Ειδικές ασκήσεις στα προβληματικά σημεία.
 • Ρύθμιση τυχόν ορμονικών διαταραχών, όπως είναι πχ. ο θυροειδής ή η ύπαρξη πολυκυστικών ωοθηκών.

Στην πραγματικότητα με τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας και τα πολλαπλά καθήκοντα, που ιδίως μία γυναίκα, πρέπει να φέρει εις πέρας καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο να ακολουθήσει κατά γράμμα τις παραπάνω κατευθύνσεις. Ακόμα κι αν ο τρόπος ζωής διατροφής και άσκησης είναι προσεκτικά μελετημένος και πάλι δεν υπάρχει εγγύηση ότι η κυτταρίτιδα δεν θα κάνει την εμφάνισή της. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως υπάρχουν λύσεις στις οποίες μπορείτε να στραφείτε προκειμένου να την αντιμετωπίσετε.


ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ

Κατά καιρούς ακούγονται διάφορες μέθοδοι αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας όπως είναι οι ενέσεις όζοντος, η λιπόλυση με χρήση ηλεκτροδίων κ.ά., για τα οποία όμως δεν έχει αποδεχθεί κλινικά η αποτελεσματικότητά τους. Μάλιστα αρκετές φορές μπορεί να οδηγήσουν σε άλλα προβλήματα όπως είναι η χαλάρωση ή η μικροθρόμβωση. Μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους στην οποία μπορείτε να στραφείτε με ασφάλεια είναι η λεγόμενη υποδερμική θεραπεία, η οποία έχει ελεγχθεί και έχει λάβει έγκριση από τον F.D.A (Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων).


ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΔΕΡΜΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η υποδερμική θεραπεία αποτελεί ένα είδος θεραπευτικού μασάζ (λεμφικό μασάζ) που μέσω της ελεγχόμενης αρνητικής πίεσης κινητοποιεί την στοιβάδα του δέρματος, όπου δημιουργείται η κυτταρίτιδα. Το μασάζ αυτό πραγματοποιείται σε όλο το σώμα καθώς ο στόχος της θεραπείας είναι η βελτίωση της τοπικής κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται ο όγκος των λιποκυττάρων και ενισχύονται οι ελαστικές ίνες του οργανισμού. Η θεραπεία είναι ευχάριστη και χαλαρωτική. Υπάρχουν διαβαθμίσεις στην αρνητική πίεση, ώστε να εκμηδενίζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει αίσθημα ενόχλησης ή πόνου.


ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΥΠΟΔΕΡΜΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η υποδερμική θεραπεία πραγματοποιείται με μία ειδική συσκευή μασάζ. Η συσκευή αυτή έχει μία κεφαλή την οποία χειρίζεται ο ειδικός για να πραγματοποιήσει το ειδικό μασάζ το οποίο επιδρά στους ιστούς ελαττώνοντας το οίδημα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στα λιποκύτταρα. Η αρνητική πίεση που ασκείται είναι προκαθορισμένης έντασης και δεν υπάρχει έτσι ο κίνδυνος να ασκηθεί μεγάλη πίεση και να νιώσετε πόνο ή να δημιουργηθούν ανεπιθύμητες παρενέργειες.


ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΕΡΜΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η υποδερμική θεραπεία απευθύνεται και στα δύο φύλλα. Βασικό ζητούμενο είναι η καλή κατάσταση της υγείας σας. Η υποδερμική θεραπεία είναι η σωστή επιλογή για σας αν:

 • Το δέρμα σας είναι λεπτό και πλαδαρό.
 • Αν έχετε πρόβλημα χαλάρωσης.
 • Αν θέλετε γρήγορα και ανώδυνα αποτελέσματα.
 • Αν θέλετε να αποφύγετε το χειρουργείο.
 • Αν τα λακκάκια της κυτταρίτιδας είναι έντονα.
 • Αν σας ενοχλεί η «όψη φλοιού πορτοκαλιού» του δέρματός σας.

ΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΔΕΡΜΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τα σημεία που συνηθέστερα επιλέγονται για να αντιμετωπιστούν με λεμφικό μασάζ, δηλαδή με την υποδερμική θεραπεία είναι:

 • Οι μηροί (τα λεγόμενα «ψωμάκια).
 • Το εσωτερικό των μηρών (προσαγωγοί).
 • Οι γλουτοί.
 • Οι γάμπες.
 • Το στομάχι.
 • Η κοιλιά.
 • Η περιοχή γύρω από την μέση.
 • Τα μπράτσα.

ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΚΑΘΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ

Η θεραπεία πραγματοποιείται από ειδικευμένο προσωπικό με τη βοήθεια ειδικού μηχανήματος. Διαρκεί 40 λεπτά και ο αριθμός των θεραπειών είναι εξατομικευμένος και καθορίζεται από την ένταση του προβλήματος. Ο μέσος όρος είναι κατά προσέγγιση 10-15 επισκέψεις, με συχνότητα 2-3 φορές την εβδομάδα.


ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως περιορισμός μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας. Αντιθέτως θα νιώθετε ξεκούραστη, αναζωογονημένη και γεμάτη όρεξη για δραστηριότητες. Η μοναδική «υποχρέωση» είναι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού ημερησίως καθώς θα διευκολύνει να επισπευσθεί η θεραπεία.


ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΔΕΡΜΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

 • Αυξάνει τον μεταβολισμό των κυττάρων.
 • Οι κινήσεις του μασάζ επιδρούν στο έντερο βελτιώνοντας έτσι την καλή λειτουργία το πεπτικού συστήματος.
 • Επιδρά στο λεμφικό σύστημα το οποίο είναι υπεύθυνο για την αποτοξίνωση του οργανισμού.
 • Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.
 • Προκαλεί την τόνωση των μυών και την ενδυνάμωση των συνδετικών ιστών.
 • Επιδρά στον τόνο του δέρματος βελτιώνοντάς τον.
 • Ξεκουράζει το σώμα.
 • Μειώνει το στρες και σας βοηθά να χαλαρώσετε και να απαλλαγείτε από τυχόν υπερένταση.

ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ

Η διαδικασία της λιποαναρρόφησης είναι προσανατολισμένη στην αντιμετώπιση του τοπικού πάχους. Είναι μία επιτυχής διαδικασία στην οποία αφαιρούνται μάζες λιποκυττάρων οι οποίες όμως βρίσκονται σε βαθύτερα στρώματα και δεν επιδρά στην επιφάνεια του δέρματος. Έτσι δεν βελτιώνεται η κυτταρίτιδα σημαντικά. Η υποδερμική θεραπεία απευθύνεται στοχευμένα στα προβλήματα που παρουσιάζονται στην επιφάνεια του δέρματος. Η υποδερμική θεραπεία και η λιποαναρρόφηση δύναται να συνδυαστούν, και μάλιστα είναι σύνηθες να συνδυάζονται οι δύο μέθοδοι, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η βελτίωση του τοπικού περιγράμματος του σώματος.


ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΔΕΡΜΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Το κόστος της επίσκεψης για την υποδερμική θεραπεία είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το κόστος μιας απλής ιατρικής επίσκεψης. Συνίσταται να προχωρήσετε σε μία ολοκληρωμένη θεραπεία. Κατόπιν διαβούλευσης με τον ειδικό ιατρό θα γνωρίζετε πόσες συνεδρίες απαιτούνται για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα που επιθυμείτε να έχετε. Με τον τρόπο αυτό θα μπορείτε να κάνετε ένα οικονομικό πλάνο του συνολικού κόστους της θεραπείες. Σας συνιστούμε να είστε προσεκτικοί με τυχόν πακέτα προσφοράς και deals που προτείνονται στο διαδίκτυο καθώς παρότι έρχονται φαινομενικά σε χαμηλό κόστος συνήθως αφορούν μία, δύο συνεδρίες με τις οποίες δεν θα δείτε ουσιαστικά αποτελέσματα και πιθανώς να απογοητευτείτε.