210 3646 955

google+ twitter facebook linkedin

BROW LIFTΗ δράση του χρόνου και ο ερχομός του γήρατος είναι αναπόφευκτα. Το μέτωπο και τα φρύδια είναι αυτά που εμφανίζουν τα πρώτα σημάδια. Υπάρχουν πολλοί και διάφοροι παράγοντες που οδηγούν στην απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος. Η ίδια η πάροδος του χρόνου, η βαρύτητα, η ηλιακή ακτινοβολία αλλά και το άγχος επιδρούν αρνητικά στο πρόσωπο.

Το αποτέλεσμα είναι η εμφάνιση ρυτίδων στο μέτωπο και ένα αίσθημα «βάρους» στα φρύδια. Ακόμα και άτομα στα τριάντα τους μπορεί να φαίνονται γηραιότερα. Μπορεί να φαίνεστε στους άλλους κάπως κουρασμένος, θυμωμένος ή μελαγχολικός, ακόμα και τις στιγμές που εσείς πιθανότατα δε νιώθετε έτσι.

Πέρα από τους αισθητικούς λόγους η πτώση των φρυδιών και του μετώπου έχει και λειτουργικά επακόλουθα. Αν και λιγότερο συχνά δεν είναι λίγοι όσοι ταλαιπωρούνται με κεφαλαλγίες, οφθαλμική κόπωση, ή ακόμη και από ελλειμματική όραση. Η τεχνολογία έχει προοδεύσει σε τέτοιον βαθμό ώστε να υπάρχουν αρκετές επιλογές στο να αναστρέψουμε ολοκληρωτικά την άσχημη κατάσταση που μπορεί να βιώνετε.


ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

Το πρώτο βήμα είναι να καθορίσετε μία συνάντηση με τον πλαστικό χειρουργό σας. Αφού εντοπιστεί το πρόβλημα που δημιουργεί τη συγκεκριμένη εικόνα, κατόπιν διαβούλευσης με τον πλαστικό χειρουργό, θα αποφασίσετε από κοινού το είδος της επέμβασης που μπορεί να πραγματοποιηθεί. Οι επιλογές που δίνονται είναι ανάλογες με το είδος του προβλήματος.

Συνήθως για να μπορέσει ο πλαστικός χειρουργός να ανορθώσει το μέτωπο και τα φρύδια θα πρέπει να μετακινήσει μερικά χιλιοστά πιο ψηλά τη γραμμή που ενώνει νοητά τα μαλλιά με το μέτωπο. Σε απλές περιπτώσεις συνίσταται η ενδοσκοπική διόρθωση της πτώσης των φρυδιών η οποία μπορεί επίσης να βοηθήσει στην εξομάλυνση των οριζόντιων γραμμών έκφρασης στο μέτωπο και το κατακόρυφο συνοφρύωμα ανάμεσα στα φρύδια.


ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ BROW LIFT

Κατά την ενδοσκοπική επέμβαση ο πλαστικός χειρουργός πραγματοποιεί δύο μικρές τομές στην γραμμή των μαλλιών σας. Με αυτόν τον τρόπο αποκτά πρόσβαση κάτω από το δέρμα ώστε να τοποθετήσει το ενδοσκόπιο και τα μικρο-εργαλεία υποδόρια του μετώπου. Στην συνέχεια ο πλαστικός χειρουργός διορθώνει την ρυτίδωση του μεσόφρύου (συνοφρύωμα) και του μετώπου (λεπτές γραμμές) και να ανασηκώσει τα φρύδια.


ΚΛΑΣΣΙΚΗ-ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ BROW LIFT

Ο παραδοσιακός τρόπος εκτέλεσης της πλαστικής εγχείρησης του Brow Lift γίνεται με μία ενιαία τομή από τον έναν κρόταφο ως τον άλλον. Η ανοιχτή επέμβαση συνοδεύεται από προσωρινή απώλεια των μαλλιών σας και αφήνει μόνιμο σημάδι. Εν καιρώ η ουλή θα μπορεί εύκολα να καλυφθεί με τα μαλλιά σας. Οι περισσότεροι ασθενείς είναι υποψήφιοι για ενδοσκοπική επέμβαση του Brow Lift. Ωστόσο αν παρατηρείται έντονη πτώση των φρυδιών και μεγάλη χαλάρωση τότε ο πλαστικός χειρουργός θα σας συστήσει να ακολουθήσετε την κλασσική-ανοικτή προσέγγιση του Brow Lift.


ΠΩΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΜΕΣ

Οι τομές συνήθως κλείνουν με:

  • Αφαιρούμενα ή απορροφήσιμα ράμματα.
  • Ειδικές κόλλες για την συγκόλληση του δέρματος.
  • Χειρουργική ταινία.
  • Ειδικά clips.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ BROW LIFT

Τα πλεονεκτήματα της ενδοσκοπικής μεθόδου έναντι της κλασσικής επέμβασης είναι:

  • Οι τομές είναι μικρότερες.
  • Οι ουλές είναι ανεπαίσθητες.
  • Ο χρόνος αποθεραπείας είναι πολύ πιο σύντομος.
  • Η μέθοδος είναι λιγότερο επεμβατική.

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

Το Brow Lift δύναται να πραγματοποιηθεί είτε υπό γενική αναισθησία, είτε με μέθη. Σε κάθε περίπτωση θα είστε άνετα και δεν θα νιώσετε καθόλου πόνο κατά την διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης.


ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ

Ο χειρουργικός χρόνος εξαρτάται από την προσέγγιση που ακολουθείται, ενδοσκοπική ή ανοιχτή επέμβαση, από την ποσότητα της απαιτούμενης εκτομής και από τον τρόπο καθήλωσης των τομών που έχει επιλεχθεί από τον πλαστικό χειρουργό και τον ασθενή. Η διάρκεια της ενδοσκοπικής επέμβασης που είναι και η συνηθέστερη επιλογή κυμαίνεται μεταξύ μίας με δύο ωρών.


ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ

Οι διαταραχές που μπορεί να εμφανιστούν από αυτήν την επέμβαση έχουν να κάνουν με την επούλωση του τραύματος και ειδικότερα στους καπνιστές. Επίσης σε περιπτώσεις που υπάρχει μεγάλη πτώση και βαθιές ρυτίδες, οι αποκολλήσεις των ιστών στο μέτωπο ίσως να είναι μεγάλες και αυτό να επηρεάσει παροδικά σε κάποια σημεία την αισθητικότητα του δέρματος. Η περίπτωση δημιουργίας αιματώματος αντιμετωπίζεται προληπτικά με την τοποθέτηση παροχέτευσης και η εμφάνιση φλεγμονής με την προληπτική λήψη αντιβίωσης.


ΤΙ ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Μετά την επέμβαση θα χρειαστεί να μείνετε για ένα βράδυ στο νοσοκομείο. Όταν θα ολοκληρωθεί η επέμβαση θα σας τοποθετηθεί μια μικρή παροχέτευση. Μόλις συνέλθετε από την αναισθησία είναι πιθανό να νιώθετε το μέτωπό σας μουδιασμένο αλλά δεν είναι κάτι που πρέπει να σας ανησυχεί γιατί είναι κάτι το απόλυτα φυσιολογικό και αναμενόμενο.

Επίσης, μπορεί να πονάτε ελαφρά και γι' αυτό το λόγο θα λάβετε παυσίπονα. Όταν θα πάρετε εξιτήριο, θα πρέπει κάποιος να σάς συνοδεύσει στο σπίτι, γιατί δεν θα είστε σε θέση να οδηγήσετε. Συνίσταται να αποφύγετε την οδήγηση για το διάστημα που θα ακολουθείτε φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση του πόνου. Τις επόμενες ημέρες της επέμβασης θα αρχίζουν να εμφανίζονται μελανιές και πρήξιμο στην περιοχή του μετώπου και των ματιών σας γεγονός που μπορεί να σας προκαλέσει ενδεχομένως δυσφορία. Σε διάστημα 10 ημερών το μετεγχειρητικό οίδημα και οι μελανιές θα υποχωρήσουν.

Συνίσταται να κοιμάστε σε υπερυψωμένη θέση συνεπώς θα χρειαστείτε ένα με μαξιλάρια τα οποία θα τοποθετήσετε κάτω από την πλάτη σας. Επίσης, είναι σημαντικό να αποφύγετε να σκύβετε, φέροντας το κεφάλι κάτω από το ύψος της καρδιάς.


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ BROW LIFT

Τα αποτελέσματα του brow lift θα είναι άμεσα ορατά. Η νέα φρέσκια και ξεκούραστη εικόνα σας θα συνεχίσει να βελτιώνεται καθώς θα αναρρώνετε και τα σημάδια των τομών θα εξασθενούν. Τα τελικά αποτελέσματα της επέμβασης θα εμφανιστούν μερικούς μήνες μετά το brow lift. Τα μάτια σας θα τονιστούν και το πρόσωπό σας θα είναι ανανεωμένο κι εσείς θα φαίνεστε νεότερη.

Οι ουλές που τυχόν αφήσει η επέμβαση κρύβονται πάντα μέσα στα μαλλιά, ώστε να μην είναι καθόλου εμφανείς και δεν θα πρέπει να σας προκαλούν καμία ανησυχία καθώς είναι αμελητέες συγκριτικά με τα οφέλη που θα απολαμβάνετε από το αναδομημένο σας πρόσωπο.

Το brow lift δεν διαρκεί για πάντα καθώς ο χρόνος, η γήρανση, και οι εκφράσεις του προσώπου μπορούν να οδηγήσουν σε νέα χαλάρωση και ρυτίδωση αλλά η διάρκειά του είναι μεγάλη, κρατά γύρω στα 10 χρόνια.


Κάντε την ερώτησή σας

Ονοματεπώνυμο *

Email *

Ερώτηση

*Υποχρεωτικά πεδία