210 3646 955

google+ twitter facebook linkedin

ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ FACELIFT



Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας αργά ή γρήγορα χάνει την ελαστικότητά του και οι μύες χαλαρώνουν. Το στρες της καθημερινής μας ζωής, η επίδραση της βαρύτητας και η έκθεση στον ήλιο δείχνουν τις συνέπειές τους στο πρόσωπο. Οι πτυχές και οι ρυτίδες έκφρασης βαθαίνουν, οι γωνίες του χείλους πέφτουν, το περίγραμμα της κάτω σιαγώνος χαλάει και ο λαιμός χαλαρώνει.

Γύρω από τα μάτια τα φρύδια πέφτουν, το δέρμα των βλεφάρων μαζεύεται σε πτυχές και φαίνονται "σακούλες". Στο δέρμα το πρώτο σημάδι είναι ελαφρές ρυτίδες γύρω από τα χείλη, γύρω από τα μάτια και οι ρυτίδες έκφρασης. Το ποσοστό στο οποίο συμβαίνει αυτό εξαρτάται από άνθρωπο σε άνθρωπο και πιθανώς είναι προαποφασισμένο από τα γονίδιά μας.

Η γήρανση του δέρματος του προσώπου δεν αντανακλά αναγκαστικά και στο ποσοστό που το υπόλοιπο σώμα και το μυαλό μας γερνάει, γι’ αυτό και πολλοί άνθρωποι ενοχλούνται από το πρόσωπο που βλέπουν στον καθρέπτη επειδή θεωρούν ότι δεν αντιστοιχεί με το πόσο νέοι αισθάνονται.
Η ξαφνική απώλεια βάρους επίσης οδηγεί μερικές φορές σε αλλαγές στο πρόσωπο που μοιάζουν με αυτές της γήρανσης.


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ FACELIFT

Ο καλύτερος υποψήφιος είναι αυτός που το δέρμα του έχει αρχίσει να χαλαρώνει, αλλά το δέρμα έχει κάποια ελαστικότητα και οι οστέινες δομές του προσώπου είναι ισχυρές. Οι πιο πολλοί ασθενείς είναι μεταξύ 40 - 60 ετών αλλά facelifts γίνονται με επιτυχία και σε μεγαλύτερες ηλικίες. Το επιτυχημένο facelift δεν είναι εμφανές στους άλλους, απλώς πρέπει ο ασθενής να φαίνεται νεότερος και πιο "φρέσκος".
Είναι μια επέμβαση που τεχνικά έχει καλό αποτέλεσμα, αλλά επίσης αυξάνει το ηθικό και εκτιμάται πολύ από τους ασθενείς.


ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ FACELIFT

Το facelift είναι πιο αποτελεσματικό στο κάτω μέρος του προσώπου και το λαιμό. Αν κάποιος έχει πεσμένα φρύδια και μέτωπο, τότε ίσως είναι υποψήφιος για ενδοσκοπικό browlift (ανόρθωση μετώπου). Επίσης, αν το δέρμα είναι χαλαρό με λεπτές ρυτίδες, κηλίδες και όχι ομαλό, συνίσταται peeling ή laser.


ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ LIFTING ΠΡΟΣΩΠΟΥ

 • Αν έχετε παραπάνω βάρος και σκοπεύετε να τό χάσετε, αυτό πρέπει να γίνει πριν από την επέμβαση, ώστε ο χειρουργός να γνωρίζει ακριβώς πόσο δέρμα χρειάζεται να αφαιρεθεί.
 • Δεν πρέπει να παίρνετε χάπια με ασπιρίνη και αντιφλεγμονώδη για 2 εβδομάδες, γιατί αυξάνουν την αιμορραγία.
 • Πρέπει να μην καπνίζετε τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν από την επέμβαση, γιατί έχει αποδειχθεί ότι το κάπνισμα μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερημένη επούλωση, ιδιαίτερα πίσω από τα αυτιά.
 • Αν επιθυμείτε περμανάντ ή χρώμα στα μαλλιά αυτό πρέπει να γίνει πριν από την επέμβαση, καθώς τα τραύματα είναι ευαίσθητα στις χημικές ουσίες για μερικές εβδομάδες.

ΤΟ FACELIFT ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ?

Το facelift μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες επεμβάσεις. Οι πιο συχνές διαδικασίες που συνδυάζονται με το facelift είναι:

 • η βλεφαροπλαστική.
 • το browlift.
 • τα ενθέματα ζυγωματικών.
 • τα ενθέματα σιαγώνος.
 • η αύξηση χειλέων.

Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ FACELIFT

Το facelift γίνεται σε νοσοκομείο με γενική αναισθησία ή με μέθη και τοπική αναισθησία. Συνήθως απαιτείται η διανυκτέρευση του ασθενούς στο νοσοκομείο για μία ημέρα. Οι τομές γίνονται μπροστά από το αυτί ή πάνω στον χόνδρο του αυτιού και συνεχίζουν έως πίσω από το λοβό, στην φυσιολογική πτυχή πίσω από το αυτί, για να ολοκληρωθούν στο τριχωτό της κεφαλής.

Το πιο αποτελεσματικό facelift είναι όταν τεντώνεται και αφαιρείται το δέρμα που περισσεύει, παράλληλα με το λεπτό μυϊκό στρώμα κάτω από αυτό. Συχνά γίνεται λιποαναρρόφηση κάτω από το πηγούνι ή στη γραμμή της κάτω σιαγώνος. Η επέμβαση ολοκληρώνεται με την συρραφή των τομών. Μετά το facelift τοποθετείται επίδεσμος για να μειωθεί το οίδημα (πρήξιμο) που κρατάει 2 ημέρες. Τα ράμματα αφαιρούνται σε 7 με 10 ημέρες. Αν τοποθετηθεί μικρό σωληνάκι παροχέτευσης αφαιρείται συνήθως την επομένη.


ΜΕΤA AΠO TO FACELIFT

Αμέσως μετά την επέμβαση θα υπάρχουν μελανιές που θα τείνουν να κατέβουν προς τον λαιμό ενώ το πρόσωπο θα φαίνεται πρησμένο.Τα συμπτώματα θα υποχωρήσουν από μόνα τους μετά από ένα διάστημα.

Πιθανώς να υπάρχει πολύ ήπιος μετεγχειρητικός πόνος ο οποίος αντιμετωπίζεται με παυσίπονα φάρμακα. Η αισθητικότητα του δέρματος θα είναι ελαττωμένη στα μάγουλα και τα αυτιά και αυτό διαρκεί συνήθως για λίγες εβδομάδες. Για 3-4 ημέρες συστήνεται να χρησιμοποιούμε 2-3 μαξιλάρια κατά τον ύπνο. Συστήνεται η αποφυγή έντονης σωματικής δραστηριότητας, η σάουνα, το αφρόλουτρο και το μασάζ για τουλάχιστον 2 εβδομάδες.

Οι ουλές κρύβονται στις γυναίκες από τα μαλλιά τους και τα σκουλαρίκια, ώστε να μπορούν να επιστρέψουν στις κοινωνικές δραστηριότητες συνήθως σε 2 εβδομάδες. Make-up θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έπειτα από 10 ημέρες.


ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ ΤΟ FACELIFT?

Το facelift δεν σταματάει τον χρόνο και το γήρας, απλώς γυρίζει το ρολόι της ηλικίας προς τα πίσω. Το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι μόνιμα υπό την έννοια ότι θα φαίνεστε πάντα πιο νέα σε σχέση με την πραγματική ηλικία σας μετά από το facelift.


ΥΠΑΡΧΕΙ LIFTING ΧΩΡΙΣ ΟΥΛΕΣ?

Όχι. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει lifting χωρις ουλες. Ο όρος «lifting χωρίς ουλες», όπως και ο όρος «lifting χωρις νυστερι» χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν συντηρητικές παρεμβάσεις στο πρόσωπο, όπως είναι το Ultherapy.


ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ FACELIFT?

Θεωρητικά δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των lifting εφόσον κάποιος τo επιθυμεί, αρκεί οι επιθυμίες του να είναι μέσα σε λογικά πλαίσια. Το μοναδικό αρνητικό δεδομένο χειρουργικά είναι ότι οι φυσιολογικές συμφύσεις μετά το πρώτο χειρουργείο δημιουργούν την ανάγκη ακόμα μεγαλύτερης προσοχής για να μην τραυματιστεί κάποιο σημαντικό ανατομικό στοιχείο, όπως είναι το προσωπικό νεύρο.


ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΚΑΝΩ LIFTING ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ Η ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ?

Lifting γίνεται σε ολόκληρες τις αισθητικές μονάδες του προσώπου ώστε το αποτέλεσμα να είναι αρμονικό. Οι πιο συνηθισμένες περιοχές όπου πραγματοποιείται το facelift είναι το κάτω μέρος του προσώπου και ο λαιμός.


ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ LIFTING ΜΕΡΙΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ EXOYN ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΑΠΟΦΥΓΩ?

Τα αρνητικά αποτελέσματα του lifting αφορούν γυναίκες με οστεώδες πρόσωπο που υποβάλλονται σε έντονο lifting. Για να αποφευχθεί ένα αρνητικό αποτέλεσμα συχνά στην επέμβαση τοποθετούμε λίπος στα ζυγωματικά, τις ρινοχειλικές αύλακες και το περίγραμμα της κάτω γνάθου. Το λίπος αυτό τό παίρνουμε συνήθως από την κοιλιά της ασθενούς.


ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ FACELIFT

Η σοβαρότερη επιπλοκή είναι ο τραυματισμός ενός κλάδου του προσωπικού νεύρου, ένα σημαντικό νεύρο που είναι απαραίτητο για το κλείσιμο των ματιών και του στόματος, την κίνηση γενικότερα των μυών του προσώπου.
Η πιθανότητα τραυματισμού είναι πολύ μικρή, γιατί οι ειδικοί χειρουργοί είναι πολύ εξοικειωμένοι με την ανατομία. Οι γενικότερες επιπλοκές όπως μετά από οποιαδήποτε επέμβαση είναι:

 • το αιμάτωμα (πιθανότητα μικρότερη του 1/%),
 • η φλεγμονή (πιθανότητα μικρότερη του 1/%),
 • η καθυστερημένη επούλωση του τραύματος,
 • οι δύσμορφες ουλές,
 • η ελαττωμένη αισθητικότητα του δέρματος.

Στα χέρια των ειδικών οι πιθανότητες επιπλοκών είναι ελάχιστες και πολύ μικρότερες από την πιθανότητα να μάς συμβεί κάτι ενώ περπατάμε στο δρόμο. Είναι λοιπόν ένα υπολογισμένο ρίσκο που εύκολα αναλαμβάνεται.


ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ LIFTING ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ?

Εξαρτάται από το πώς μεταφράζεται ο όρος «λάθος lifting».

 • Αν το αποτέλεσμα από το Lifting δεν είναι το επιθυμητό επειδή "υπάρχει ακόμη χαλάρωση" αυτό διορθώνεται με μια μελλοντική επέμβαση, το συντομότερο έξι μήνες μετά την επέμβαση.
 • Εάν έχει τραυματιστεί το προσωπικό νεύρο υπάρχουν επεμβάσεις που μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση σε ένα ποσοστό.
 • Εάν έχει γίνει πολύ οστεώδες το πρόσωπο τό διορθώνουμε με πρόσθεση λίπους συνήθως από την κοιλιά.

Είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσει κάποιος ότι το facelift αποτελεί μια εξειδικευμένη χειρουργική επέμβαση συνεπώς είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν πλαστικό χειρουργό που θα είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος, να έχει διαπιστευτήρια για τον τίτλο του πλαστικού χειρουργού και να είναι έμπειρος.


Κάντε την ερώτησή σας

Ονοματεπώνυμο *

Email *

Ερώτηση

*Υποχρεωτικά πεδία