210 3646 955

google+ twitter facebook linkedin

ΑΙΔΟΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΟ σκοπός της επέμβασης στην περιοχή των γεννητικών οργάνων της γυναίκας είναι η απόκτηση ενός πιο φυσικού και αρμονικού αποτελέσματος. Το μέγεθος των (μικρών)χειλέων του αιδοίου μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το επιθυμητό ή να έχουν χάσει το νεανικό τους σχήμα και τον αρχικό τους όγκο, με αποτέλεσμα ορισμένες γυναίκες να νιώθουν αμηχανία και ανασφάλεια ιδίως κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Ακόμη το αυξημένο μέγεθος των χείλεων μπορεί να προκαλέσει ευαισθησίες λόγω της τριβής κατά την βάδιση ή κατά την σεξουαλική πράξη. Η αιδιοπλαστική είναι μία πλαστική χειρουργική επέμβαση που δίνει μία ικανοποιητική λύση στις παραπάνω δυσκολίες. Μετά την επέμβαση θα ανακτήσετε την αυτοπεποίθησή σας στην ερωτική σας ζωή.


ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΙΔΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Η αιδιοπλαστική είναι μια πολύ απλή επέμβαση κατά την οποία πραγματοποιείται η αφαίρεση του περισσευούμενου δέρματος για την σμίκρυνση των μικρών χειλέων, ή η μεταμόσχευση λίπους και κατόπιν λιπογλυπτική για την αναμόρφωση των μεγάλων χειλέων. Η επιδιόρθωση γίνεται χωρίς η ασθενής να υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία και ο χρόνος αποθεραπείας είναι σχετικά γρήγορος. Ακόμα είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η αισθητικότητα της ευαίσθητης περιοχής δεν επηρεάζεται.


ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΤΡΑΦΩ ΣΤΗΝ ΑΙΔΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Μπορείτε να στραφείτε στην αιδιοπλαστική αν λόγω του μεγέθους των χειλέων σας αντιμετωπίζετε:


 • Ενόχληση κατά την άσκηση, όταν κάνετε ποδήλατο, στο περπάτημα, κατά την σεξουαλική επαφή.
 • Αίσθημα ανασφάλειας και έντονης αμηχανίας κατά την ερωτική επαφή.
 • Ενόχληση από τα εσώρουχά σας.
 • Συχνές κολπίτιδες λόγω δυσκολίας στην καθαριότητα της περιοχής.
 • Έντονη δυσοσμία στην περιοχή κατά την διάρκεια της περιόδου ή του καλοκαιριού με την εφίδρωση.
 • Ταλαιπωρία από συχνούς ερεθισμούς, πόνο, φαγούρα, αυξημένα κολπικά υγρά κ.α. στην περιοχή του αιδοίου σας.
 • Δυσκολία στο να κυκλοφορήσετε με μαγιό στην παραλία τους θερινούς μήνες.

Τέλος, αν για οποιονδήποτε λόγο, είτε αισθητικό είτε λειτουργικό δεν είστε ικανοποιημένη με την ευαίσθητη περιοχή σας, μπορείτε να στραφείτε στην αιδιοπλαστική.


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΗΣ ΑΙΔΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Τα πλεονεκτήματα της αιδιοπλαστικής είναι:


 • Οι τομές είναι πολύ μικρές.
 • Οι ουλές είναι ανεπαίσθητες.
 • Η διάρκεια της επέμβασης είναι πολύ μικρή.
 • Ο χρόνος αποθεραπείας είναι πολύ σύντομος.
 • Η επέμβαση δύναται να πραγματοποιηθεί παράλληλα με άλλες.

ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΙΔΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Η επέμβαση της αιδιοπλαστικής συνήθως πραγματοποιείται στην κλινική με την οποία συνεργάζεται. Είναι μία απλή επέμβαση που πραγματοποιείται γρήγορα και με ασφάλεια.


ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΙΔΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η αιδιοπλαστική μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε υπό ολική αναισθησία, είτε τοπική αναισθησία και καταστολή (μέθη). Συνήθως επιλέγεται η τοπική αναισθησία καθώς πρόκειται για μία σύντομη και απλή χειρουργική επέμβαση. Σε κάθε περίπτωση θα είστε άνετα και δεν θα νιώσετε καθόλου πόνο κατά την διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΙΔΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Καθώς η επέμβαση γίνετε υπό τοπική αναισθησία και μέθη θα σας ζητηθεί να παραμείνετε για λίγες ώρες στο νοσοκομείο μέχρι να περάσει η επήρεια της αναισθησίας πλήρως. Συνίσταται να μην οδηγείσετε η ίδια εκείνη την ημέρα. Να αναμένετε τον σχηματισμό οιδήματος στην περιοχή μετά την επέμβαση. Η τοποθέτηση κρύων ενθεμάτων για μικρά διαστήματα θα βοηθήσει το πρήξιμο να υποχωρήσει πιο σύντομα. Μικρή αιμορραγία εμφανίζεται σε ορισμένες ασθενείς και δεν είναι κάτι το ανησυχητικό. Συνίσταται ανάπαυση και να μείνετε ξαπλωμένη την πρώτη μέρα καθώς θα σας βοηθήσει να έχετε μία πιο γρήγορη ανάρρωση. Καλό θα ήταν να αποφύγετε να κινείστε και να στέκεστε όρθια για να αποφευχθεί ο κίνδυνος τραυματισμού της περιοχής, ενώ θα πρέπει να απέχετε από την σεξουαλική επαφή τουλάχιστον για το διάστημα ενός τεσσάρων εβδομάδων. Θα λάβετε αντιβιοτική αγωγή για 4 ημέρες και στην σπάνια περίπτωση που θα νιώσετε ήπιο πόνο, θα σας συνταγογραφηθεί από τον πλαστικό χειρουργό αγωγή με παυσίπονα. Στην περιοχή θα έχουν τοποθετηθεί λεπτά απορροφήσιμα ράμματα. Ακόμη συνίσταται να είστε ιδιαίτερα προσεκτική και σχολαστική με την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής σας, ιδίως μετά από την ούρηση. Θα επιστρέψετε στην εργασία και τις δραστηριότητές σας σε διάστημα λίγων μόνο ημερών έως μίας εβδομάδας.


ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΙΔΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Οι επιπλοκές μετά από την επέμβαση της αιδιοπλαστικής είναι εξαιρετικά σπάνιες και αφορούν περί το 1% των ασθενών. Οι επιπλοκές αυτές είναι η αιμορραγία και η μόλυνση. Προλαμβάνονται με την χορήγηση αντιβιοτικών πριν από την επέμβαση. Για την ελαχιστοποίηση πιθανότητας εμφάνισης φλεγμονής συνίσταται ακόμη η ασθενής να είναι απόλυτα συνεπής όσο αφορά στην υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής και αν αποφύγει την ορθοστασία κατά τις 2 πρώτες μέρες μετά την επέμβαση ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος τραυματισμών και κατά συνέπεια ο κίνδυνος αιμορραγίας. Η καθυστερημένη επούλωση του χειρουργικού τραύματος και η πιθανότητες δημιουργίας αιματώματος που συγκαταλέγονταν παλαιότερα στις πιθανές επιπλοκές έχουν εξαλειφθεί με τις σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές.


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΔΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Ο χειρουργικός χρόνος εξαρτάται από την τεχνική που ακολουθείται, από την ποσότητα της απαιτούμενης εκτομής και από τυχόν άλλες επεμβάσεις που μπορεί να εκτελεστούν παράλληλα. Η διάρκεια της επέμβασης συνήθως κυμαίνεται μεταξύ μίας με δύο ωρών.


ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΛΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΙΔΙΟΠΛΑΣΙΚΗ

Οι τομές που πραγματοποιούνται στην αιδιοπλαστική είναι εξαιρετικά μικρές και κατά συνέπεια και οι ουλές που αφήνει είναι αδιόρατες.


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΔΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Το αποτέλεσμα της αιδιοπλαστικής είναι το φυσικό και αρμονικό μέγεθος των χειλιών του αιδοίου σας. Μόλις ολοκληρωθεί η περίοδος της αποθεραπείας η εμφάνιση της περιοχής θα είναι όμορφη, σφριγηλή κα νεανική και θα απαλλαγείτε από τα αρνητικά συναισθήματα ή/και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζατε έως πριν την επέμβαση. Τα αποτελέσματα από την αιδιοπλαστική είναι μόνιμα.


ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΙΔΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Για την αιδιοπλαστική δεν απαιτείται νοσηλεία συνεπώς δεν επιβαρύνεστε με το κόστος της διανυκτέρευσης στο νοσοκομείο. Γενικά η τιμή της αιδιοπλαστικής εξαρτάται από την διόρθωση που απαιτείται, την τεχνική που θα επιλέξετε με τον πλαστικό σας χειρουργό και από τις επεμβάσεις που μπορεί να πραγματοποιηθούν παράλληλα, όπως πχ. η λιπομεταφορά ή λιπογλυπτική. Το τελικό κόστος περιλαμβάνει την αμοιβή του πλαστικού χειρουργού, του αναισθησιολόγου, το κόστος του νοσοκομείου, τις εργαστηριακές εξετάσεις που πιθανώς πραγματοποιηθούν πριν από την επέμβαση και τα συνταγογραφούμενα φάρμακα.


ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΙΔΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Σε γενικές γραμμές οι πλαστικές επεμβάσεις δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία γιατί γίνονται κατ’ επιλογή του ασθενούς και όχι επειδή συντρέχει ιατρική αιτία. Προτού όμως προχωρήσετε στην αιδιοπλαστική ίσως θα ήταν χρήσιμο να έρθετε σε επικοινωνία με το ασφαλιστικό σας ταμείο ή εταιρία ασφάλισης για την περίπτωση που δικαιούστε κάλυψη μέρους ή του συνόλου των εξόδων. Η επέμβαση στα χείλη του αιδοίου όταν αυτά είναι υπερτροφικά μπορεί να θεωρηθεί ιατρικώς αναγκαία, ιδίως όταν η υπερανάπτυξή τους οφείλεται στην υπερβολική τεστοστερόνη, σε συγγενείς παθήσεις, ή προκαλεί χρόνιο ερεθισμό.


Κάντε την ερώτησή σας

Ονοματεπώνυμο *

Email *

Ερώτηση

*Υποχρεωτικά πεδία