210 3646 955

google+ twitter facebook linkedin

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΜΗΡΩΝΜε την πάροδο του χρόνου και την φυσική διαδικασία της γήρανσης που επέρχεται, το δέρμα χάνει τη νεανική του ελαστικότητα και σφριγηλότητα και υπόκειται πιο εύκολα στη δράση της βαρύτητας. Οι παραπάνω παράγοντες σε συνδυασμό με την απότομη απώλεια μεγάλου βάρους, ή τις αυξομειώσεις του βάρους έχουν δραματικές επιπτώσεις σε αρκετές περιοχές του σώματος και περισσότερο από οπουδήποτε αλλού στην περιοχή του έσω μηρού ανάμεσα στα πόδια. Η χαλάρωση αυτή δεν αντιμετωπίζεται εύκολα και συνήθως αντιστέκεται στην γυμναστική. Η ανόρθωση των μηρών μπορεί να αποτελέσει την ιδανική λύση. Ιδίως αν η χαλάρωση είναι μεγάλη, ο μοναδικός τρόπος για να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά είναι η πλαστική χειρουργική επέμβαση.


ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΜΗΡΩΝ

Η πλαστική χειρουργική επέμβαση ανόρθωσης των μηρών, αναδιαμορφώνει τους μηρούς μειώνοντας την περίσσεια του δέρματος και σε ορισμένες περιπτώσεις του λίπους, με αποτέλεσμα ένα πιο λείο και σφιχτό δέρμα, το ομαλότερο περιγράμματα των μηρών και πιο ιδανικές αναλογίες για το κάτω μέρος του σώματος.


ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΜΗΡΩΝ

Σε γενικές γραμμές η ανόρθωση μηρών απευθύνεται σε άτομα που:


 • Είναι κοντά στο ιδανικό τους βάρος και το βάρος τους είναι σχετικά σταθερό.
 • Έχουν περίσσεια μαλακού ιστού στην περιοχή εσωτερικά του μηρού ή στην εξωτερική πλευρά του μηρού.
 • Είναι υγιή άτομα και δεν έχουν τρέχουσες ιατρικές παθήσεις.
 • Είναι μη καπνιστές.
 • Έχουν ρεαλιστικούς στόχους για τα αποτελέσματα από την επέμβαση της ανόρθωσης των μηρών.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΩΝ ΜΗΡΩΝ

Κατά την ανόρθωση μηρών πραγματοποιείται είτε ενδοφλέβια καταστολή είτε γενική αναισθησία. Ο πλαστικός σας χειρουργός θα κρίνει ποιο είδος αναισθησίας είναι το κατάλληλο στην περίπτωσή σας.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Πριν από το χειρουργείο θα πρέπει να προχωρήσετε σε ορισμένες ενέργειες. Στην συνάντηση με τον πλαστικό σας χειρουργό, αυτός θα σας κατατοπίσει εκτενέστερα. Ενδεικτικά θα αναφερθούμε εδώ στις σημαντικότερες εκ των ενεργειών αυτών:


 • Αν απέχετε από το ιδανικό σας βάρος, συστήνεται η απώλεια κιλών.
 • Αν καπνίζεται θα πρέπει κάποιους μήνες πριν, αλλά και μετά, την επέμβαση να διακόψετε το κάπνισμα. Το κάπνισμα επιδρά στην πηκτικότητα του αίματος και καθυστερεί σημαντικά την επούλωση των χειρουργικών τραυμάτων.
 • Αν λαμβάνετε αντισυλληπτικά θα πρέπει να τα διακόψετε ένα μήνα, με δύο εβδομάδες τουλάχιστον, πριν από την επέμβαση.
 • Ομοίως και με την λήψη αντιπηκτικών, θα πρέπει να τα διακόψετε 1 μήνα πριν την ανόρθωση των μηρών σας.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΗΡΩΝ

Για να μπορέσει να ανορθωθεί η εσωτερική επιφάνεια του μηρού αλλά και να είναι πιο σφιχτό και τεντωμένο το δέρμα σε όλο το μήκος του ποδιού, πραγματοποιείται μια τομή η οποία ξεκινά από το εσωτερικό μέρος του μηρού στο ύψος της φυσικής πτυχής κάτω ακριβώς από τον γλουτό. Η τομή, συνεχίζει πλαγίως των γεννητικών οργάνων και έρχεται μπροστά, κοντά στην βουβωνική περιοχή, έως το πρόσθιο οστό της λεκάνης, στο σημείο που ενώνεται το πόδι με το σώμα. Οι τομές σχεδιάζονται με τέτοιον τρόπο και ακρίβεια ώστε να κρύβονται με τα εσώρουχα ή το μαγιό γι’αυτό οι ουλές δεν πρέπει να σας ανησυχούν. Στην περίπτωση που υπάρχει ποσότητα λίπους στη περιοχή του μηρού, τότε η επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση. Η λιποαναρρόφηση σε ορισμένες περιπτώσεις συστήνεται να πραγματοποιηθεί πριν από την αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος.


ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ

Η επέμβαση αυτή έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να καταπολεμά την χαλάρωση που βρίσκεται στην περιοχή των μηρών και η οποία συνήθως εμφανίζεται έπειτα από απώλεια βάρους. Δεν ενδείκνυται για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους. Αν έχετε τοπικό πάχος τότε συστήνεται να κάνετε λιποαναρρόφηση και μετά από αξιολόγηση του χειρουργού σας να αποφασιστεί αν πρέπει να προχωρήσετε σε ανόρθωση μηρών σε ένα δεύτερο στάδιο.


ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ ΜΗΡΩΝ

 • Αιμορραγία (αιμάτωμα). Πρόκειται για την συσσώρευση αίματος. Συμβαίνει σε άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση και σε άτομα που δεν ακολουθούν τις προεγχειρητικές και μετεγχειρητικές οδηγίες του πλαστικού χειρουργού. Προλαμβάνεται με την παύση λήψης ασπιρίνης και άλλων αντιπηκτικών του αίματος. Το αιμάτωμα διορθώνεται χειρουργικά.
 • Μόλυνση/Φλεγμονή. Προλαμβάνεται με την χορήγηση είτε τοπικών αντιβιοτικών κατευθείαν πάνω στο τραύμα/τομή είτε την λήψη αντιβίωσης από το στόμα. Η καλή κατάσταση της υγείας του ασθενούς και η τήρηση των κανόνων υγιεινής μετά από την επέμβαση είναι οι κυριότεροι παράμετροι πρόληψης της φλεγμονής.
 • Φλεβική θρόμβωση του αίματος. Είναι όταν σχηματίζεται ένας θρόμβος αίματος μέσα σε ένα αγγείο και το οποίο εμποδίζει την ροή του αίματος. Η διακοπή του καπνίσματος, η άσκηση, η καταπολέμηση του άγχους και η φαρμακευτική αγωγή πριν από την επέμβαση είναι οι προληπτικοί παράγοντες για την αποφυγή της θρόμβωσης. Μετά την επέμβαση η θρόμβωση αντιμετωπίζεται με ειδικές συσκευές ή αντιθρομβωτικές κάλτσες.
 • Προβλήματα στην διαδικασία της επούλωσης των χειρουργικών τραυμάτων. Η διαταραχή αυτή συγχέεται με το κάπνισμα και σε άτομα παχύσαρκα ή σε άτομα που έχουν κάνει προηγούμενη επέμβαση στο στομάχι για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Το κάπνισμα και ο αυξημένος δείκτης μάζας σώματος είναι δύο παράγοντες που οδηγούν αρκετούς χειρουργούς να αρνηθούν να προχωρήσουν στην επέμβαση καθώς συνδέονται με ποικίλα προβλήματα και επιπλοκές.
 • Ασυμμετρία στους δύο μηρούς. Όταν η επέμβαση πραγματοποιείται από εξειδικευμένο και έμπειρο χειρουργό η ανεπιθύμητη αυτή παρενέργεια ελαχιστοποιείται. Πολύ σπάνια χρειάζεται επανορθωτική επέμβαση για την διόρθωση της ασυμμετρίας.

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Μετά την επέμβαση θα διανυκτερεύσετε το πρώτο βράδυ στο νοσοκομείο. Θα έχετε από μία παροχέτευση στην κάθε πλευρά των μηρών. Πιθανώς να δημιουργηθεί οίδημα επομένως για μερικές ημέρες μετά την επέμβαση τα πόδια σας θα είναι πρησμένα στη περιοχή των μηρών καθώς και αρκετά μελανά. Τόσο το οίδημα όσο και οι μελανιές θα υποχωρήσουν από μόνες τους ενώ ένα ειδικό ένδυμα το οποίο θα ασκεί πίεση στην περιοχή θα βοηθήσει στην πιο γρήγορη υποχώρησή τους. Κατά τη διάρκεια της βάδισης, ίσως νιώθετε για τις πρώτες ημέρες τράβηγμα, γεγονός που είναι απόλυτα φυσιολογικό. Όταν πάρετε εξιτήριο από το νοσοκομείο θα πρέπει να σας μεταφέρει κάποιος στο σπίτι καθώς δεν θα είσαστε σε θέση να οδηγήσετε. Είναι πολύ σημαντικό μετά από την επέμβαση να διατηρείτε το βάρος σας σταθερό και να ακολουθείτε το τρίπτυχο: Υγιεινή διατροφή, αρκετό νερό και γυμναστική. Ακολουθώντας αυτούς τους τρεις ζωτικούς κανόνες για την υγεία σας θα μπορέσετε να διατηρήσετε τα αποτελέσματα της επέμβασης για χρόνια.


Κάντε την ερώτησή σας

Ονοματεπώνυμο *

Email *

Ερώτηση

*Υποχρεωτικά πεδία