210 3646 955

google+ twitter facebook linkedin

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ VASERΗ λιποαναρροφηση vaser είναι γνωστή και ως λιποαναρροφηση με χρήση υπερήχων. Είναι μία ελάχιστα επεμβατική λιποαναρροφηση, αναίμακτη και με σύντομο χρόνο αποθεραπείας. Η λιποαναρροφηση vaser στοχεύει κατευθείαν στο λίπος προστατεύοντας έτσι τους άλλους ιστούς από πιθανούς τραυματισμούς. Το αποτέλεσμα από την vaser λιποαναρροφηση είναι ένα λείο δέρμα και ένα όμορφο σώμα.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ VASER

Η λιποαναρροφηση vaser είναι μία εξελιγμένη τεχνολογικά τεχνική για την κλασσική λιποαναρροφηση η οποία προσφέρει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα τόσο στην τοπική αντιμετώπιση του τοπικού πάχους όσο και στην βελτίωση του περιγράμματος του σώματος. To vaser είναι ένα εργαλείο υπερήχων τρίτης γενιάς το οποίο χρησιμοποιείται στην λιποαναρροφηση κατά την διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης.

Το vaser μέσα από την παλλόμενη ενέργεια που δίνεται από έναν αισθητήρα, επιτρέπει στον πλαστικό χειρουργό να στοχεύει σε απόλυτα οριοθετημένα στρώματα λίπους και να επιτυγχάνει την υγροποίηση τους. Ο αισθητήρας αυτός είναι ειδικά σχεδιασμένος ώστε να προλαμβάνει την υπερέκθεση σε υπερηχητικά κύματα και τις παρενέργειες τους. Με το vaser lipo λοιπόν, διευκολύνεται η αναρρόφηση του λίπους και απλοποιείται η λιποαναρροφηση.


ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΕΡΗΧΟΙ ΣΤΗ ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ VASER

Οι υπέρηχοι vaser εφαρμόζονται στο λίπος γύρω από τις μυϊκές ομάδες σε ποικίλα σημεία του σώματος:

 • στην κοιλιά,
 • τους γοφούς,
 • το άνω τμήμα της πλάτης,
 • το στήθος και γύρω από το στήθος,
 • τους γλουτούς και
 • τα πόδια,

ενώ είναι μία τεχνική που ενδείκνυται για τις ευαίσθητες κα δύσκολες, όσο αφορά στην αφαίρεση του λίπους, περιοχές του σώματος όπως είναι:

 • οι μηροί,
 • τα γόνατα,
 • οι «λαβές της αγάπης»,
 • τα χέρια,
 • τα πλευρά,
 • το πηγούνι και
 • ο λαιμός.

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ VASER ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Η vaser λιποαναρροφηση προσφέρει μία σειρά πλεονεκτημάτων έναντι της κλασσικής της μορφής.

 • Είναι μία μέθοδος που δεν απαιτεί περαιτέρω χειρουργικές επεμβάσεις.
 • Ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο πρόκλησης κακώσεων στους ιστούς, τα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία, καθώς στοχεύει απευθείας στα στρώματα του λίπους και μόνο.
 • Η αποθεραπεία είναι ταχύτατη.
 • Επιτυγχάνει σημαντική βελτίωση του περιγράμματος του σώματος συγκριτικά με την κλασσική λιποαναρροφηση.
 • Ελαχιστοποιεί την αιμορραγία και το πρήξιμο (οίδημα), μέσω της έγχυσης ειδικού υγρού (πχ Tumescent) στην περιοχή.
 • Επιτυγχάνει εύκολα και αποτελεσματικά η απομάκρυνση μεγάλων ποσοτήτων αποθηκευμένου λίπους.
 • Επιτυγχάνει την εξομάλυνση του δέρματος ακόμη και σε δύσκολες και ευαίσθητες περιοχές, όπως είναι για παράδειγμα τα χέρια και ο λαιμός.
 • Συσφίγγει το δέρμα καθώς η θερμική ενέργεια που εκλύει το vaser αυξάνει την παραγωγή του κολλαγόνου και των ινοβλαστών.
 • Τονίζει τους μύες και τελειοποιεί την εμφάνιση τους καθώς δίνει στον πλαστικό χειρουργό την δυνατότητα να αφαιρέσει το λίπος με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίσει γράμμωση.
 • Τα κύτταρα του λίπους δύναται να συλλεχθούν για μετέπειτα χρήση σε τυχόν μεταφορά λίπους (λιπογλυπτική) σε κάποιο άλλο σημείο του σώματος.

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ VASER ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

Η λιποαναρροφηση vaser πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία με μέθη.


ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ VASER

Όπως και η κλασσική λιποαναρροφηση έτσι και η λιποαναρροφηση vaser είναι μία επεμβατική μέθοδος για την αφαίρεση του λίπους. Στην λιποαναρροφηση vaser αρχικά ο πλαστικός χειρουργός πραγματοποιεί μικροσκοπικές τομές στην επιλεγμένη περιοχή απ’ όπου εγχέει ενέσιμα στο υποδόριο λίπος το διάλυμα του τοπικού αναισθητικού, φυσιολογικό ορό και αδρεναλίνης. Ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η σύσπαση των τριχοειδών αγγείων αποτρέποντας έτσι την απώλεια αίματος.

Στην συνέχεια εισάγει το υπερηχητικό αισθητήρα vaser. Το λίπος κατόπιν υποβάλλεται σε καταπόνηση με υπερηχητική ενέργεια. Οι υπέρηχοι με την υψηλής συχνότητας δόνηση που πραγματοποιούν, επιτυγχάνουν την χαλάρωση των κυττάρων του λίπους, ενώ παράλληλα προκαλούν θερμικό τραύμα στα ήδη συσταλμένα αγγεία εξασφαλίζοντας την απουσία αιμορραγίας. Οι κυτταρικές μεμβράνες που περιβάλλουν τα λιποκύτταρα διασπώνται και το περιεχόμενα των λιπιδίων απελευθερώνεται.

Μόλις το λίπος υγροποιηθεί ακολουθεί η φάση της αναρρόφησής του. Στην περιοχή εισάγεται ένας μικροσκοπικός κοίλος σωλήνας, ο οποίος με τις ενδεδειγμένες παλινδρομικές κινήσεις που πραγματοποιούνται από τον πλαστικό χειρουργό, αναρροφά το υγροποιημένο πλέον λίπος. Το μέγεθος του σωληνίσκου είναι μεταξύ 2-3 χιλιοστών.


VASER ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ

 • Θρόμβοι του αίματος οι οποίοι αν κινηθούν προς τους πνεύμονες δύναται να προκαλέσουν πνευμονική εμβολή. Η εμφάνιση θρόμβωσης είναι πιο κοινή κατά την γενική αναισθησία από ότι με την τοπική.
 • Μόλυνση. Η μόλυνση προλαμβάνεται με την προφυλακτική χορήγηση αντιβιοτικών πριν ή μετά την επέμβαση.
 • Τοξική αντίδραση στο αναισθητικό διάλυμα , ειδικά εάν αντιμετωπίζονται πολλές περιοχές ή περιοχή μεγάλη σε έκταση λόγω της αυξημένης ποσότητας εγχεόμενου τοπικού αναισθητικού.
 • Αυξημένες πιθανότητες υποθερμίας υπάρχουν όταν το εγχεόμενο διάλυμα είναι παγωμένο, δεν έχει δηλαδή θερμανθεί ώστε να έχει την θερμοκρασία του σώματος.

Παχύσαρκα άτομα ή άτομα με προβλήματα υγείας συνίσταται να αποφεύγουν την λιποαναρροφηση γιατί ο κίνδυνος σοβαρών επιπλοκών είναι ιδιαίτερα αυξημένος. Θεωρείται απαγορευτική για άτομα με σοβαρά καρδιακά προβλήματα, για άτομα που πάσχουν από διαταραχές/ανωμαλίες στην πήξη του αίματος (όπως θρομβοφιλία: θρόμβωση του αίματος μέσα στα αγγεία), και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ VASER ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ

Η εγχείρηση αναλόγως την έκταση των σημείων διαρκεί έως 6 ώρες. Δεν απαιτείται διανυκτέρευση στο νοσοκομείο αλλά δεν θα μπορέσετε να οδηγήσετε μετά την επέμβαση και για 18 ώρες. Κάποιος θα πρέπει να σας συνοδέψει στο σπίτι. Θα νιώθετε πόνο και θα υπάρχει οίδημα στην περιοχή και θα νιώθετε μία γενική αδυναμία και κούραση για λίγες ημέρες. Την πρώτη μέρα συνίσταται ξεκούραση.

Από την επόμενη ημέρα συνίσταται να αρχίσετε το χαλαρό περπάτημα. Σε 2 μέρες θα μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας, αν είναι γραφείου, και να έχετε ελαφρά ως μέτρια σωματική δραστηριότητα. Αίσθημα ζάλης είναι πιθανό να εμφανιστεί γι’ αυτό μην σηκώνεστε απότομα. Πάρτε παυσίπονα όπως προβλέπεται και αποφεύγετε το αλκοόλ και το κάπνισμα. Ακολουθήστε τις μετεγχειρητικές οδηγίες του πλαστικού χειρουργού σας.


ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ VASER ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τα αποτελέσματα από την vaser λιποαναρροφηση είναι άμεσα ορατά και βελτιώνονται διαρκώς μέχρι την ολοκλήρωση της περιόδου αποθεραπείας. Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα καθώς τα κύτταρα του λίπους απομακρύνονται, υπό την προϋπόθεση ότι αν υπάρξει αύξηση του βάρους δεν θα ξεπεράσει τα 4-5 κιλά ώστε να μην δημιουργηθεί εκ νέου τοπική εναπόθεση του λίπους στο ίδιο σημείο του σώματος.


Κάντε την ερώτησή σας

Ονοματεπώνυμο *

Email *

Ερώτηση

*Υποχρεωτικά πεδία