210 3646 955

google+ twitter facebook linkedin

ΒΡΑΧΙΟΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗΚαθώς μεγαλώνουμε οι αλλαγές που επέρχονται στο σώμα και την ελαστικότητα του δέρματος προκαλεί χαλάρωση στην κάτω επιφάνεια του μπράτσου. Η αισθητική του οποίου, μπορεί να επιδρά αρνητικά στην διάθεση και ψυχολογία της γυναίκας η οποία έρχεται σε αμηχανία και νιώθει άβολα όταν σηκώνει τα χέρια της και καταφεύγει στο να τα κρύβει με ζακέτες ακόμα και τους θερινούς μήνες. Άλλες αιτίες για την χαλάρωση του σημείου είναι οι γρήγορες δίαιτες, η χειρουργική επέμβαση για την παχυσαρκία και η απώλεια βάρους. Τα καλλίγραμμα χέρια είναι πολλές φορές ζητούμενο από κάποιον που έχει μια ιδεατή εικόνα του εαυτού του και ενδιαφέρεται να νιώθει και να φαίνεται ωραία φορώντας τα ρούχα που θέλει. Η επέμβαση της βραχιονοπλαστικής, κάποιες φορές σε συνδυασμό και με την λιποαναρρόφηση δύναται να προσφέρει ένα άριστο αποτέλεσμα, δηλαδή την καλλίγραμμη σιλουέτα των χεριών.


ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

Η βραχιονοπλαστική πραγματοποιείται με τέτοιο τρόπο, ώστε να αφαιρεθεί το επιπλέον δέρμα και λίπος που υπάρχουν στην περιοχή. Ανάλογα με το μέγεθος της χαλάρωσης και της ύπαρξης λίπους στην περιοχή επεμβαίνουμε με τον κατάλληλο τρόπο ώστε να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε περιπτώσεις μικρής χαλάρωσης η τομή γίνεται στην περιοχή της μασχάλης και είναι αόρατη κατά τις καθημερινές δραστηριότητες ενός ατόμου. Αν η χαλάρωση είναι μεγάλη τότε η τομή θα πρέπει αναγκαστικά να επεκταθεί προς τον αγκώνα, στην εσωτερική πλευρά του μπράτσου. Σε περίπτωση που στην περιοχή υπάρχει λίπος, τότε κάνουμε λιποαναρρόφηση, για να μειώσουμε και το μέγεθος του μπράτσου και να πετύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα.


Υπάρχουν περιπτώσεις με μικρή χαλάρωση και τοπικό λίπος στις οποίες προτείνουμε να γίνει λιποαναρρόφηση, η οποία μπορεί να διορθώσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα και να μην χρειασθεί καν η τομή της πλαστικής. Αυτό οφείλεται στην ενδεχόμενη σύσφιξη του δέρματος μετά την αφαίρεση του λίπους.


ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΑΧΙΟΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η βραχιονοπλαστική μπορεί να επιτύχει την καλλίγραμμη διαμόρφωση των μπράτσων όμως συνοδεύεται πάντα από κάποιες τομές που είτε γίνονται στην περιοχή της μασχάλης, είτε στην εσωτερική περιοχή του βραχίονα. Μέλημα της χειρουργικής μας ομάδας είναι να κρύψουμε όσο καλύτερα γίνεται αυτές τις τομές. Τοποθετώντας την τομή στην εσωτερική πλευρά πετυχαίνουμε την απόκρυψη της, αν και όχι καθολικά, σε μεγάλο ποσοστό. Τα αισθητικά οφέλη που αποκομίζει καποιος από την επέμβαση είναι ασύγκριτα οπότε και τα σημάδια που θα αφήσει είναι μη υπολογήσιμα.


ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΒΡΑΧΙΟΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Η βραχιονοπλαστική απευθύνεται σε:


  • Ενήλικες με σημαντική χαλάρωση του δέρματος στα μπράτσα.
  • Ενήλικες οποιασδήποτε ηλικίας και φύλου, των οποίων το βάρος είναι σχετικά σταθερό.
  • Σε υγιή άτομα που δεν πάσχουν από τρέχουσες ιατρικές παθήσεις οι οποίες θα καθυστερήσουν την επούλωση των χειρουργικών τραυμάτων ή θα αυξήσουν το ενδεχόμενο των επιπλοκών.
  • Σε μη βαριά καπνιστές.
  • Σε άτομα που έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες για το αποτέλεσμα της βραχιονοπλαστικής.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΒΡΑΧΙΟΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η βραχιονοπλαστική αυτή πραγματοποιείται για την εξαφάνιση της χαλάρωσης των μπράτσων και όχι για τη μείωση του πάχους σε αυτά. Έτσι δεν μπορεί να εφαρμοστεί, όταν δεν υπάρχει χαλάρωση και αν το ζητούμενο είναι η απομάκρυνση του λίπους συνίσταται να στραφείτε στην λιποαναρρόφηση.


ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΒΡΑΧΙΟΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Όταν η επέμβαση πραγματοποιείται σε καπνιστές, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες να καθυστερήσει σημαντικά η διαδικασία της επούλωσης, γεγονός που αυτό μπορεί να έχει αντίκτυπο στο πόσο εμφανείς θα είναι τελικά οι τομές. Σε μια τέτοια περίπτωση μπορούμε να επέμβουμε σε μετέπειτα χρόνο και με τοπική αναισθησία και να διορθώσουμε ότι πρόβλημα έχει παρουσιαστεί. Επίσης άλλες επιπλοκές που μπορεί να παρουσιαστούν είναι η συλλογή κάποιας ποσότητας υγρού ή διαταραχές στην αισθητικότητα της περιοχή του τραύματος η οποία βεβαίως επανέρχεται μετά από λίγες εβδομάδες.


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΒΡΑΧΙΟΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Επειδή η επέμβαση της βραχιονοπλαστικής ανήκει στην κατηγορία των μεγάλων επεμβάσεων, τελείται υπό γενική αναισθησία. Οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την αναισθησία εκμηδενίζονται όταν πραγματοποιούνται στο προστατευμένο περιβάλλον ενός οργανωμένου νοσοκομείου ή κλινικής και όταν η αναισθησία πραγματοποιείται από εξειδικευμένο αναισθησιολόγο.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΒΡΑΧΙΟΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Το πρώτο βήμα είναι να κλείσετε ένα ραντεβού με τον πλαστικό χειρουργό σας για να σας κατατοπίσει πλήρως σχετικά με την επέμβαση και να αποφασίσετε από κοινού το είδος που θα ακολουθηθεί για την περίπτωσή σας. Επίσης κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον ιατρό θα συζητηθεί αναλυτικά το ιατρικό ιστορικό σας και θα σας δοθούν οι ανάλογες οδηγίες για την προετοιμασία σας πριν αλλά και μετά το χειρουργείο. Αν καπνίζετε, λαμβάνετε αντισυλληπτικά, συμπληρώματα διατροφής ή αντιπηκτικά φάρμακα θα πρέπει να τα διακόψετε ένα μήνα με 3 εβδομάδες πριν την επέμβαση της βραχιονοπλαστικής. Συγκεκριμένα για τα αντιπηκτικά θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον καρδιολόγο σας. Ακόμη θα πρέπει να έχετε κανονίσει να υπάρχει κάποιος που θα σας γυρίσει σπίτι μετά την επέμβαση αλλά και που θα σας βοηθήσει στο σπίτι για κάποιο χρονικό διάστημα. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι ο περιορισμός στις κινήσεις των χεριών είναι μία απόλυτη οδηγία και θα διαρκέσει για διάστημα δύο τουλάχιστον εβδομάδων.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΒΡΑΧΙΟΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Μετά την επέμβαση θα υπάρχει μια παροχέτευση στο κάθε σας χέρι που σας προφυλάσσει από την περίπτωση συλλογής υγρού. Είναι πιθανό να υπάρχει μετεγχειρητικός πόνος τις πρώτες ήμερες. Θα λάβετε προληπτικά αντιβιοτική αγωγή και αναλγητικά φάρμακαγια να μειώσουν το αίσθημα του πόνου. Τα ράμματα είναι απορροφήσιμα από τον οργανισμό, συνεπώς δεν θα χρειαστεί να αφαιρεθούν. Θα σας συσταθεί να φορέσετε ένα ειδικό προστατευτικό γάντι για 3-4 βδομάδες το οποίο θα ασκεί ελαφρά πιέση και η δράση του θα είναι επιβοηθητική για την υποχώρηση του πρηξίματος και την γρηγορότερη ανάρρωσή σας.


ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΒΡΑΧΙΟΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Μετά από την επέμβαση της βραχιονοπλαστικής το αποτέλεσμα θα είναι η σύσφιξη της περιοχής και το πιο λείο δέρμα. Το περίγραμμα των χεριών σας θα είναι καλαίσθητο και θα δείχνει πιο νεανικό. Τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την πλαστική αυτή επέμβαση στους βραχίονες, είναι εμφανή σχεδόν αμέσως μετά την επέμβαση. Τα πρώτα αποτελέσματα θα επισκιάζονται βέβαια από το πρήξιμο και τους μώλωπες , οπότε τα τελικά αποτελέσματα θα είναι πλήρως ορατά μόλις ολοκληρωθεί η αποθεραπεία σας.

Τα αποτελέσματα θα είναι μακράς διαρκείας υπό τον όρο ότι θα διατηρήσετε ένα σταθερό βάρος και μία καλή γενική φυσική κατάσταση. Δεδομένου ότι ο οργανισμός θα συνεχίσει την φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης είναι φυσικό η περιοχή να χάσει κάποια από την σταθερότητα και την σύσφιξη που της έδωσε η επέμβαση, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό της βελτίωσης της περιοχής θα είναι μόνιμο. Αν ακολουθήσετε με συνέπεια τις οδηγίες του γιατρού σας, η επιτυχία της εγχείρησης σας είναι εξασφαλισμένη.


Κάντε την ερώτησή σας

Ονοματεπώνυμο *

Email *

Ερώτηση

*Υποχρεωτικά πεδία